Strategisk tænkende og udviklingsorienteret afdelingsleder
Vil du være med til at spille en helt central rolle i den grønne omstilling og bidrage til, at vi planlægger og udbygger vores elnet, så det matcher fremtidens behov? Vil du være ansvarlig for, hvordan Energinet skal planlægge elinfrastrukturen, så vi kan integrere sol, vind, havvind, PtX m.m. i et energisystem, der i nær fremtid er baseret på 100 procent vedvarende energi?

Energisektoren er i gang med en ambitiøs og hastig accelererede grøn omstilling med en mangedobling af produktionen af sol- og vindkraft samt elforbruget, og en af de centrale opgaver er at planlægge og udbygge elnettet, så det matcher fremtidens behov. I jobbet får du mulighed for at skabe nye visioner samt tage ejerskab for at udvikle en samlet strategi for området med fokus på at planlægge og udvikle elsystemets omstilling til grøn energi. Du får en helt central placering, når du er med til at sætte rammerne for en strategisk og innovativ identitet og retningen for den grønne omstilling. ELSYSTEMET BLIVER OMDREJNINGSPUNKTET I DEN GRØNNE OMSTILLING Den grønne omstilling og den massive udbygning med vedvarende energi forandrer hele energisektoren i et omfang og med en hastighed, som er historisk. De store mål medfører samtidig en højere grad af uforudsigelighed, som stiller nye krav til den langsigtede planlægning af el- og gasinfrastrukturen. Den hastighed, som omstillingen foregår i, stiller nye krav til, hvordan eltransmissionssystemet planlægges, udvikles og sammentænkes med andre energiformer, og det er dig som leder, der skal facilitere denne udvikling igennem afdelingens specialister. Du bliver leder for afdelingen Netplanlægning - El, der tæller ca. 20 medarbejdere med akademisk baggrund. Afdelingen har en bred portefølje af opgaver med fokus på at:
 • Udvikle og planlægge eltransmissionssystemet til håndtering af vedvarende energi
 • Lave fundamentet til beslutningsgrundlaget for udbygninger
 • Sikre en velfungerende dialog med elnetselskaber, kommuner, myndigheder samt developere i forhold til udvikling af eltransmissionssystemet
 • Udvikle nye metoder til at sikre rettidig udbygning af elsystemet
 • Optimere processer og arbejdsgange i afdeling og bidrage på tværs af Energinet
Din fornemste opgave er at skabe sammenhold og give retning og sparring for dine dygtige og selvkørende medarbejdere samt sikre en åben dialog med samarbejdspartnere, så vi lykkes med at indfri det potentiale, der er i Energinets nye strategi "Energi til tiden". Du indgår desuden i et velfungerende lederteam, som supplerer hinanden godt og har fokus på at spille hinanden gode, så du står aldrig alene. Fællesnævner for afdelingerne er planlægning og analyse. Du bliver en del af en organisation, hvor fleksibilitet og arbejdsliv i balance står højt på dagsordenen. Du får derfor tilbudt udstyr til en god hjemmearbejdsplads for at kunne afveksle bedst muligt mellem at være på kontoret eller hjemme. SAMARBEJDENDE LEDER MED POLITISK FORSTÅELSE Du har ideelt relevant erfaring enten fra energisektoren, rådgivningsbranchen eller en myndighed, og du har interesse for og gerne erfaring med at lede både specialister og generalister. Derudover har du en viden, der gør dig i stand til at yde faglig sparring omkring energisystemet og i særlig grad elsystemets rolle deri, samtidig med at du er en dygtig kommunikator. Du har desuden gerne erfaring med agile arbejdsmetoder. Som leder kan du skabe en strategisk og innovativ identitet og retning, og du har situationsfornemmelsen til at kunne navigere i en politisk dagsorden. Samtidig skal du gerne trives i med at finde balancen imellem at sikre høj hastighed i afdelingsopgaveløsning samt at sikre en høj kvalitet. ANSØGNING OG KONTAKT Send din ansøgning med CV og andre relevante bilag, så vi har den senest 29. januar 2023. Stillingen søges via knappen “søg dette job" her på siden. Vi forventer at holde samtaler 3. februar (1. samtale) og 21. februar (2. samtale). Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte Senior Director Bjarne Brendstrup på telefon 3067 4693. Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle kvalificerede uanset baggrund til at søge jobbet. SÆRLIGE FORHOLD Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse.
  OM ENERGINET
  Selvstændig offentlig virksomhed
  Ca. 1500 ansatte
  Hovedsæde i Fredericia
  Øvrige lokationer i Ballerup, Egtved, Tjele, Vester Hassing, Stenlille og Lille Torup.

  EN FLEKSIBEL ARBEJDSPLADS
  - MED EN STÆRK VISION

  Glæd dig til at blive en del af en organisation med et meningsfuldt formål. Med visionen ”Grøn energi for en bedre verden” arbejder vi hver dag for, at vi når i mål med den grønne omstilling af energisystemet. Vi er nysgerrige, åbne og vægter samarbejde og inddragelse højt, samtidig med at vi har stort fokus på løbende udvikling og læring. I tråd med vores værdier ”mod” og ”tillid” er Energinet en fleksibel arbejdsplads, hvor du får stor indflydelse på, hvor og hvornår du løser dine arbejdsopgaver i en god balance mellem egne ønsker og værdiskabelsen for Energinet.

  Læs mere om vores arbejdsplads


  Icon
  Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
  Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen