Dramaet udeblev: Ny lokalplan for byggeri for Amager Fælled vedtaget

VEDTAGET: SF kom i vælten i Borgerrepræsentationen, men endte med at stemme for ny lokalplan, der baner vejen for at bygge på et udsnit af Amager Fælled. Byggeriet starter til sommer.

Sådan så det ud, da arkitekt Signe Kongebro fra arkitektfirmaet Henning Larsen præsenterede Fælledby på et borgermøde i december 2019. Torsdag vedtog Borgerrepræsentationen den lokalplan, der gør projektet muligt.
Sådan så det ud, da arkitekt Signe Kongebro fra arkitektfirmaet Henning Larsen præsenterede Fælledby på et borgermøde i december 2019. Torsdag vedtog Borgerrepræsentationen den lokalplan, der gør projektet muligt.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

En årelang strid på Københavns Rådhus om byggeri på Amager Fælled har nået sin politiske afslutning.

Torsdag aften blev nye lokalplaner for Vejlandskvarteret og Stejlepladsen vedtaget, og vejen for at bygge boliger på de to pladser er dermed banet.

Op til og under mødet i Borgerrepræsentationen var der fokus på særligt SF, der havde åbnet for at stemme imod planerne for Vejlandskvarteret, som skal ligge på Amager Fælled, hvis der ikke kunne skaffes flertal uden SF.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00