Fra nørderi på Nørrebro til milliardintroduktion på børsen i New York

Unity er en softwarevirksomhed, der blev stiftet i en lejlighed på Nørrebro i 2004. I september i år blev virksomheden introduceret på børsen i New York med en markedsværdi på 164 milliarder kroner. Men det er de færreste danskere, der har hørt om Unity – endsige forstår, hvad de laver. 

Spillefilmen Baymax Dream blev skabt digital med Unitys game engine
Spillefilmen Baymax Dream blev skabt digital med Unitys game engine
Peter Hesseldahl

Da Unity Technologies blev introduceret på børsen i New York 18. september i år, vajede det danske flag uden på Nasdaqs bygning på Wall Street. Selv om Unitys hovedkontor for længst er rykket til San Francisco, og under en tiendedel af selskabets ansatte sidder i Danmark, hænger de danske rødder ved. 

Unity er på under 20 år vokset til at have en markedsværdi, der svarer til selskaber som Carlsberg og Coloplast – alligevel er det de færreste danskere, der har hørt om Unity – endsige forstår, hvad de laver.

Unity er en helt klassisk startup-succeshistorie. Det startede i en lejlighed på Nørrebro i København i 2004, hvor de tre stiftere fandt sammen for at arbejde på at udvikle et computerspil beregnet til Apples Mac-computere. I flere år hutlede de sig igennem med løse job og et lån fra den enes far. Efter tre år var spillet endelig klar – men det blev en fiasko, der slet ikke kunne tjene pengene hjem igen. 

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00