Lonning glæder sig over udstrakt hånd til turismen

HJÆLP: Ny aftale om genstart af eksporten indeholder håndsrækning til hovedstaden. Cecilia Lonning-Skovgaard (V) glæder sig, men har endnu et ønske til regeringen.

En ny plan til 10 millioner kroner skal få turisterne til at vende tilbage til hovedstaden.
En ny plan til 10 millioner kroner skal få turisterne til at vende tilbage til hovedstaden.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Torsdag indgik regeringen en aftale om genstart af dansk eksport, som også tilgodeser København og hovedstadsregionen.

Aftalen, der har opbakning fra Venstre, Radikale, SF, Enhedslisten, Konservative og Alternativet, giver 10 millioner kroner til en plan for, hvordan hovedstaden kommer bedst muligt igennem krisen og bliver rustet til at fastholde og udvikle sin turisme.

Det glæder beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der kan det ”en håndsrækning i genstarten af de lokale turisme- og oplevelseserhverv”.

Dokumentation

Det står der om planen i torsdagens aftale

Fælles plan for genstart af hovedstadens turisme
Hovedstaden er det område i Danmark, hvor turismeerhvervet er hårdest ramt, og hvor krisen har størst risiko for at udvikle sig på en måde, hvor væksten ikke kommer igen på den korte bane.

Der skal udarbejdes en fælles plan for at genoprette hovedstadens turisme over de kommende år. Planen skal anvise, hvordan hovedstaden kommer bedst muligt igennem krisen og bliver rustet til at fastholde sin internationale markedsposition i en fremtid med forventet hårdere international konkurrence, ændrede rejsemønstre og fortsat fokus på bæredygtig turisme. Samtidig skal planen sikre, at der er sammenhæng og strategisk retning i de offentlige investeringer på området.

Planen skal udarbejdes af de største offentlige turismeaktører i hovedstaden, herunder Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen med inddragelse af hovedstadens turismeerhverv og kulturliv samt Visit Denmark og Kulturministeriet.

Der afsættes 10 mio. kr. til gennemførelse af konkrete initiativer, der fastlægges af arbejdsgruppen i forbindelse med udarbejdelsen af planen. Midlerne tilføres Wonderful Copenhagen, der udmønter dem i overensstemmelse med den fælles plan for genstart af dansk turisme.

Læs hele aftalen her


Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00