Debat

Ole Birk Olesen: "Snævre særinteresser" står i vejen for nye boliger i København

Boligpriserne i København er steget, og de vil kun stige endnu mere, hvis ikke vi udviser politisk vilje til at udvikle nye boligområder i Hovedstaden, skriver Ole Birk Olesen (LA).

Vi kan faktisk godt bygge nye boliger i byen, så der også er plads til næste generation af københavnere. Vi behøver ikke at sige til dem, at de er nødt til at flytte til Hillerød, Brøndby eller Køge og bruge deres liv på at pendle, skriver Ole Birk Olesen<div><br></div>
Vi kan faktisk godt bygge nye boliger i byen, så der også er plads til næste generation af københavnere. Vi behøver ikke at sige til dem, at de er nødt til at flytte til Hillerød, Brøndby eller Køge og bruge deres liv på at pendle, skriver Ole Birk Olesen

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Ole Birk Olesen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det er en daglig glæde at bo i København. Om vejret er godt eller dårligt, så sker der altid noget interessant, hvis blot man åbner øjnene for det. Nye begivenheder, nye muligheder, nyt byliv, nye mennesker. Og arbejdspladsen ligger tæt på – der er ikke behov for at bruge timer i bil eller tog for at komme frem og tilbage.

Tema

Spidskandidaterne får ordet

Partiernes spidskandidater til valget til Københavns Borgerrepræsentation får i den kommende tid på skift ordet på Altinget Hovedstaden, når vi beder dem svare på:

Hvad er din mærkesag? Hvorfor og hvordan skal den gennemføres?

Panelet er:

Sophie Hæstorp Andersen (S)
Line Barfod (EL)
Mia Nyegaard (R)
Sisse Marie Welling (SF)
Franciska Rosenkilde (ALT)
Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Ole Birk Olesen (LA)
Jakob Næsager (K)
Finn Rudaizky (DF).

Bidrag til debatten kan sendes til [email protected] eller [email protected].

Transporttid kan konverteres til kvalitetstid.

Her skal vores børn også have mulighed for at bo. Alle forældre ønsker for deres børn, at de skal have et mindst lige så godt liv, som forældrene har opnået, og at bo i København er en del af vores livskvalitet, som vi gerne vil give næste generation mulighed for også at få del i.

Det kræver, at vi tillader udvikling af nye byområder, hvor vores børn kan bo. København vokser i disse år og en af grundene er, at vi får børn, og at vi – modsat tidligere – bliver boende i byen i stedet for at flytte i parcelhus på Sydkysten, på Vestegnen eller i Nordsjælland.

Den glæde, som vi oplever ved at bo i København, vil vores børn ikke kunne opleve, fordi der ikke vil være boliger nok til dem.

Ole Birk Olesen
Spidskandidat for Liberal Alliance ved kommunalvalget i København

Efterspørgslen på boliger stiger i vores by. De seneste 30 år er befolkningstallet i Københavns Kommune vokset med næsten 200.000.

Det får også boligpriserne til at stige, og de kommer til at stige endnu mere, hvis vi ikke tillader udvikling af nye byområder, hvor der er plads til flere boliger. Så vil vores børn ikke have råd til at bo i samme by som os, når de engang skal flytte hjemmefra. Den glæde, som vi oplever ved at bo i København, vil vores børn ikke kunne opleve, fordi der ikke vil være boliger nok til dem.

Uudnyttede kvadratmeter kan give flere boliger
Heldigvis er der masser af muligheder for at udvikle nye byområder i vores by. Der er stadig plads til byggeri i Nordhavnen, fremtidens ”Jernbanebyen” mellem Kalvebod Brygge og Vesterbro er på tegnebrættet, Refshaleøen og Kløverkvarteret ligger og venter på en lokalplan for området, og Lynetteholm vil tage imod overskudsjord fra københavnske byggeprojekter og vil i fremtiden ligge klar til selv at kunne bebygges. Andre mindre områder kan også udnyttes, hvis der bare er vilje.

Vi kan faktisk godt bygge nye boliger i byen, så der også er plads til næste generation af københavnere. Vi behøver ikke at sige til dem, at de er nødt til at flytte til Hillerød, Brøndby eller Køge og bruge deres liv på at pendle.

At bo i København er en del af vores livskvalitet, som vi gerne vil give næste generation mulighed for også at få del i.

Ole Birk Olesen
Spidskandidat for Liberal Alliance ved kommunalvalget i København

Hver gang der tales om at udvikle nye områder af byen, så råber snævre særinteresser op, demonstrerer og taler usandt om konsekvenserne af det. De laver en farlig ballade til trods for deres lille antal. Enhedslisten står altid klar til at score stemmer på at deltage i råbekoret.

København skal fortsat inddrage flere områder til udvikling af byen
Men København skal fortsætte sin udbygning. Det København, vi kender og elsker i dag, er et produkt af de seneste 30 års vækst i antallet af københavnere. København i 2021 er en bedre by, end København var i 1991, hvor alting var gået i stå.

Byen er dejlig at leve i, fordi byens mange indbyggere tiltrækker flere arbejdspladser, flere koncerter, flere restauranter, flere cykelbroer over havnen og mere af det liv, som vi, der bor i byen, elsker at være en del af.

Vi skal fortsætte med at skabe fremgang i København ved at inddrage flere områder i byens udvikling. I fremtiden vil København være en endnu mere spændende by at bo i, fordi der vil være flere københavnere.

En del af dem vil være vores egne børn. De skal kunne bo i deres egen by.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00