Podcast: Københavns bugnende pengekasse og konservativ kamp for p-pladser

OVERBLIK: Konservative kæmper forgæves for flere parkeringspladser i Ørestad og Nordhavn, Københavns pengekasse bugner, og der kommer en masterplan for infrastruktur til elbiler næste år. Alt det og mere til kan du høre mere om i Altingets opsummering af seneste BR-møde.

Jakob Næsager (K) citerede Winston Churchill under debatten om p-pladser, hvor også både Olof Palme og Viggo Hørup blev bragt på banen.
Jakob Næsager (K) citerede Winston Churchill under debatten om p-pladser, hvor også både Olof Palme og Viggo Hørup blev bragt på banen.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Der er så mange penge i pengekassen i Københavns Kommune, at det er svært at lukke låget.

Det konstaterer Jakob Næsager, gruppeformand for Konservative på Rådhuset, hvor de torsdag godkendte det endelige regnskab for 2019. Her blev der lagt 1,4 milliarder kroner på kistebunden, som nu tæller mere end 15 milliarder kroner.

Det og meget mere fortæller Jakob Næsager om i denne podcast på Altinget Hovedstaden, hvor vi dykker ned i dagsordenen på årets næstsidste BR-møde, der fandt sted torsdag 19. november.

Han fortæller også, hvordan de borgerlige partier har aftalt at stå mere samlet op mod kommunalvalget i november næste år.

Forgæves kamp for p-pladser
Jakob Næsager havde selv et par punkter på dagsordenen, blandt andet om parkeringssituationen i Ørestad og Nordhavn, hvor der bliver færre parkeringspladser per indbygger, når nye boliger bliver opført.

Det ser den konservative gruppeformand som, at de nuværende beboere mister p-pladser med tilbagevirkende kraft, og han frygter, det kan give værditab på boligerne.

De argumenter giver overborgmester Lars Weiss (S) dog ikke meget for. Både hans redegørelse og en afstemning i Borgerrepræsentationen viste da også meget begrænset politisk vilje til at ændre på situationen. Faktisk, betoner borgmesteren, er det en politisk målsætning at have færre p-pladser i de nye boligområder.

Masterplan på vej
I podcasten reagerer Jakob Næsager også på teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) svar på, hvad kommunen kan gøre for at sikre flere ladestandere til elbiler.

Hun henviser blandt andet til en masterplan, som kommunen fremlægger næste år.

Du kan lytte til podcasten, der vil udkomme efter hvert møde i Borgerrepræsentationen, her.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Næsager

Børne- og ungdomsborgmester (K), Københavns Kommune
Cand.jur., Københavns Universitet 1997

0:000:00