Debat

V-borgmester: Seksdagesreglen var en menneskeskabt katastrofe

DEBAT: Erhvervsminister Simon Kollerup (S) holder fast i, at seksdagesreglen tjente sit formål. Ministeren bør i stedet komme ud i virkeligheden, hvor man rent faktisk må leve med konsekvenserne af regeringens skøre påfund, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V). 

Seksdagesreglen lagde København øde. Det mindste, regeringen kan gøre, er at indrømme, at reglen var en fejl, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V). 
Seksdagesreglen lagde København øde. Det mindste, regeringen kan gøre, er at indrømme, at reglen var en fejl, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København

Man skal høre meget, før ens ører falder af. Men nogle gange føles det som om, de alligevel er ved at løsne sig fra ens hoved.

Sådan havde jeg det, da jeg hørte den socialdemokratiske erhvervsminister Simon Kollerup slå fast på et samråd i tirsdags, at han stadig ikke mener, at det var en fejl, da regeringen i sommer indførte seksdagesreglen.

Undskyld, den skal jeg lige have igen.  

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Var det ikke en fejl at indføre en regel med et krav om så mange overnatninger i hovedstaden, at turisterne i stor stil valgte at holde ferie langt væk fra Nyhavn, Amalienborg og Rundetårn?

Hørte ministeren ikke nødråbene fra hovedstadens hoteller, mens reglen lagde København øde? Eller fra byens restauranter og cafeer, der som ved et trylleslag mistede sommersæsonens vigtigste gæster?

Man skulle egentlig ikke tro, det ville være så kontroversielt at erkende, at seksdagesreglen var et uvidenskabeligt fejlskud, som kun gjorde ondt værre for København.

Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København

Man skulle egentlig ikke tro, det ville være så kontroversielt at erkende, at seksdagesreglen var et uvidenskabeligt fejlskud, som kun gjorde ondt værre for København.

Husk erhvervslivet næste gang
Selv tidligere overborgmester Frank Jensen, som i coronaperioden har været en langt bedre partisoldat end forkæmper for København, sagde det, som det var:

At seksdagesreglen havde lagt Københavns turisme halvt i graven, fået hotelbookingerne sommeren over til at falde med 80 procent, og medvirket til at mange københavnere havde mistet deres job.

Og lægger man oveni, at reglen fra dag et har været uforståelig, og at det sundhedsfaglige belæg for, at den var en god ide, hele vejen igennem har været svært at se – ja, så mærker jeg igen stille og roligt mine ører løsne sig, når ministeren siger, at reglen tjente sit formål.

Læs også

Kom nu ned fra elfenbenstårnet, Kollerup.

Kom ud i virkeligheden, hvor man rent faktisk må leve med konsekvenserne af regeringens skøre påfund, og husk erhvervslivet næste gang, at regeringen føler for at eksperimentere med andre folks liv.

Seksdagesreglen var en uforståelig, menneskeskabt katastrofe, som lagde kimen til en ’Cruel Summer’ for de hoteller, cafeer, restauranter og andre erhvervsdrivende, der lever og ånder for at give turisterne gode ferieoplevelser i København.

Det mindste, som regeringen kan gøre nu, er at indrømme, at reglen var en fejl.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Cecilia Lonning-Skovgaard

HR-direktør, DFDS, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune, medlem, Borgerrepræsentationen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), Master of Public Administration (Kennedy School of Government, Harvard University 2000)

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00