Danmarks Naturfredningsforening søger en naturpolitisk rådgiver
Den danske natur er vidunderlig. Men naturen i Danmark er - som i resten af verden - i voldsom krise. Biodiversiteten er under pres. Samtidig buldrer klimakrisen afsted. Men der er i disse år et momentum for handling. Aldrig før har befolkningen, politikerne, virksomhederne og organisationerne været mere optaget af handling for naturen. I disse år får DN mange nye medlemmer, og mange organisationer og virksomheder vil samarbejde med os. Det forpligter. Vi skal engagere befolkningen i sagen. Vi skal overbevise politikerne om at gøre det rigtige. Vi skal samarbejde med dem, der vil det samme som os - virksomheder, foreninger og mange flere.

I DN har vi store ambitioner for mere og vildere natur. Samtidig er det DN's vision, at naturen skal være vores allierede i klimakampen, og vi ønsker derfor at arbejde ambitiøst med at udnytte synergier mellem natur- og klimatiltag, og finde løsninger på tværs af de to kriser. Vi søger en ny naturpolitisk rådgiver, der kan bidrage til at omsætte vores store ambitioner for naturen til politiske resultater. Dine opgaver vil blandt andet være:
 • At indgå i DN's naturpolitiske arbejde, herunder bl.a. i arbejdet for en ambitiøs biodiversitetslov, skovpolitik og arbejdet med at fremme indsatsen for biodiversitet i kommunerne.
 • Bidrage til og drive tværgående projekter og politikudviklingsforløb på naturområdet.
 • Følge arbejdet under FN's biodiversitetskonvention og deltage i det internationale NGO-samarbejde herom.
 • Naturfaglig rådgivning af DN's lokalafdelinger.
 • Forberede DN's ledelse til deltagelse i politiske møder og interviews.
 • Repræsentere DN i diverse projekter og følgegrupper på det naturpolitiske område.
Vi ser gerne, at du:
 • Har et stærkt fagligt udgangspunkt, herunder en solid naturfaglig baggrund, fx uddannelse som biolog, med indgående viden om natur og biodiversitet samt kendskab til lovgivningen på området. Derudover vil det være en fordel, hvis du har viden om eller erfaring med f.eks. skovområdet, naturbaserede løsninger eller fremme af biodiversitet gennem naturlige processer og selvforvaltende økosystemer. Det vil yderligere være en fordel, hvis du har kendskab til international naturpolitik, men det er ikke et krav.
 • Har en stærk analytisk sans og arbejder struktureret.
 • Du er en stærk formidler af naturfagligt stof - både på skrift og mundtligt.
 • Har en stærk politisk forståelse. Du har gerne erfaring med interessevaretagelse og kan omsætte faglig viden til politiske resultater.
 • Har forståelse for at arbejde i en politisk styret organisation med tusindvis af frivillige.
 • Har arbejdserfaring fra centraladministrationen, kommune, NGO eller Christiansborg og har et stærkt netværk herfra.
 • Har stærke samarbejdsevner. Du skal både kunne samarbejde med kollegaer med forskellige fagligheder, DN's frivillige og politikere, embedsmænd og interesseorganisationer.
DN har netop vedtaget en strategi for hele organisation. Målet er at blive mere samarbejdende, slagkraftig og relevant for flere. Strategien har fokus på at styrke det politiske arbejde, være et stærkt fællesskab for alle, der vil være aktive for natur, miljø og klima, at bringe børn tættere på naturen, at være et attraktivt fællesskab for unge og give vores stigende antal medlemmer handlemuligheder og værdi af medlemskabet. Du bliver en del af afdelingen Natur & Miljø, hvor vi med fagligheden i højsædet arbejder politisk for naturen på land og til havs, for klimaet, med fredninger og lokale sager. Du vil blive del af et hold med dygtige og dedikerede kolleger, som alle brænder for at skabe resultater for den grønne sag. Vi har et godt kollegialt fællesskab, hvor vi hjælper hinanden og prioriterer samarbejde og udvikling højt. Stillingen er 37 timer om ugen, og løn modsvarer den statslige overenskomst. Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte souschef Ida Søndergaard på idas@dn.dk // 3119 3227. Ansøgningsfrist: mandag d. 10. april kl. 8:00. Samtaler forventes afholdt i uge 15 - 17. Ansættelse pr. 1. juni 2023.
Danmarks Naturfredningsforening er med 130.000 medlemmer Danmarks største grønne medlemsorganisation. Vi arbejder for, at Danmark bliver et samfund med en rig og mangfoldig natur, et rent og sundt miljø og en aktiv klimaindsats. Der er 75 medarbejdere i sekretariatet, og vi bor på Østerbro tæt på metrostationen ved Poul Henningsens Plads.

Du kan læse mere om os på www.dn.dk

Icon
Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen
0:000:00