Henrik Svendsen
Svar til 

Svar til Svendsen: Kommunen arbejder på et fysisk tryghedsløft til området ved Nørrebro Station

Spørgsmål fra Rådhuset oprettes på basis af Københavns Kommunes database over de spørgsmål, der stilles af Borgerrepræsentationens medlemmer og besvares af kommunens borgmestre. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

103412

Henrik Svendsen (DF) har 25. maj 2021 stillet følgende spørgsmål til Økonomiforvaltningen:

Hvad gør man, og hvad kan man fremadrettet gøre fra ØKF’s (Sikker By) og evt. TMF’s side for at bringe de i motivationen nævnte ulovlige aktiviteter til ophør?

Motivation: Dansk Folkeparti har fået flere henvendelser fra medborgere, der har følt sig stærkt generet af borgere, der gør ophold under og ved højbanen ved Nørrebro Station og afvikler ulovlige salgsaktiviteter. Det er Dansk Folkepartis vurdering, at aktiviteterne er i strid med gældende lovgivning. Umiddelbart er det en politimæssig opgave at bringe aktiviteterne til ophør, men det er medborgernes klare vurdering, at politiets tilstedeværelse og de politimæssige indsatser ikke umiddelbart har en synlig effekt.

Svar fra tirsdag den 1. juni 2021

Økonomiforvaltningen har 1. juni 2021 afgivet følgende svar:

Økonomiforvaltningen v. Sikker By, Teknik- og Miljøforvaltningen og Københavns Politi har løbende dialog om aktiviteterne ved Nørrebro Station og henvendelser om utryghed.
Sikker By har i de forgangene år afholdt møder mellem flere af kommunens forvaltninger, nærpolitiet, Københavns Politis Udlændinge- og Kontrolsektion, lokale erhvervsdrivende og kulturtilbud. Der er et generelt kommunalt fokus på at give området et fysisk tryghedsløft.
Dette indebærer bl.a. mere belysning under højbroen, cykelstativer placeret så det øger fremkommeligheden, der opstilles større affaldsbeholdere, og der er et generelt fokus på at holde området rent. Teknik- og Miljøforvaltningen prioriterer at renholde området ved og omkring Nørrebro station tidligt om morgenen, da området generelt er meget befærdet. Forvaltningen har tæt kontakt til Københavns Politi, som varsler eventuelle razziaer vedr. ulovligt gadesalg.
De nævnte tryghedsløft, og det regelmæssige renhold, er en del af det tryghedsfremmende arbejde omkring Nørrebro Station og Lyngsies Plads. Derudover pågår der i øjeblikket en etablering af et byrum på Basargrunden. Dette arbejde forventes færdigt i efteråret 2021. Samtidig opføres Kampsportens Hus på hjørnegrunden, overfor Nørrebro Station, og kulturhuset Lygten bliver istandsat, så også pladsen foran kulturhuset får en større rolle.
Når disse initiativer står klar til benyttelse, forventes der en øget aktivitet af byens borgere, som kan give mindre plads og gøre området mindre attraktivt for den ulovlige salgsaktivitet.
Teknik- og Miljøforvaltningen er desuden i dialog med Københavns Politi om muligheden for at sætte midlertidig skiltning op, der gør det muligt for politiet at kunne håndtere ulovligt gadesalg omkring Nørrebros Station. Det er intentionen at sætte permanent skiltning op, når byggeprojektet på Basargrunden er færdigt.
Politiet oplyser derudover, at der er et vågent øje på de problematikker der er i området, og at det nære samarbejde med Københavns Kommune styrker de indsatser, der iværksættes fra politiets side.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00