Debat

Fond og DBU: Vi skal have flere børn med i idrættens fællesskaber

DBU og KV Fonden vil sikre, at flere børn fra økomisk trængte familier kan komme på fodboldskole.

Flere børn skal være en del af fodboldskolerne, siger DBU og fond i fællesskab.
Flere børn skal være en del af fodboldskolerne, siger DBU og fond i fællesskab.Foto: Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Mange af os kender et eller flere børn, der har været på en af DBU’s traditionsrige fodboldskoler. Det er billedet af sommer, ferie og glade unger med en masse fodbolde omkring sig. Og det er minderne om piger og drenge, der kommer hjem med store, brede smil fra øre til øre og børn, som begejstret fortæller om de mange gode oplevelser, de har haft. Mere end 700.000 børn har siden DBU’s første fodboldskoler i 1993 været afsted på en af de nu i alt 229 fodboldskoler i hele landet.

Desværre er det ikke ALLE børn, der får den mulighed, fordi forældrene ikke kan sende deres børn afsted. Årsagerne kan være flere, men en trængt økonomi spiller ofte en rolle. Omkring 56.000 børn vokser således op i relativ fattigdom. Det viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik fra i år. De er måske børn af familier, der ikke har råd og luft i økonomien til en tur på fodboldskole.

Det er dårlige nyheder for børnene, som dermed går glip af en masse vigtige gevinster fra det danske foreningsliv: Fællesskab, samarbejde og motion. Og mange risikerer aldrig at få del i de grundlæggende kvaliteter.

Derfor har DBU og KV Fonden, som siden 1949 har støttet bl.a. idræt og socialt udsatte familier, netop indgået en ny aftale. Den betyder, at 1.800 piger og drenge fra udsatte og økonomisk trængte familier kan komme afsted på DBU Fodboldskole over de næste tre år. Ved at få de børn med, håber vi at kunne introducere dem for foreningslivet og hjælpe dem til at blive en del af fællesskabet og det store univers, som dansk foreningsliv er.

Drøm kan starte med en fodboldskole
De danske fodboldlandshold skal til to VM-slutrunder det næste års tid. Herrelandsholdet rejser om få uger til VM, og næste år kæmper Kvindelandsholdet om medaljer til VM i Australien og New Zealand. VM- og EM-slutrunder er ofte den lille gnist, der tænder et barns store fodbolddrømme. Drømme der kan sætte en kurs for fremtiden, og som er med til at inspirere børnene til at dyrke fællesskabet og bevægelse. Til en slutrunde kan små børn se spillere som Pernille Harder, Simon Kjær, Kathrine Kühl og Kasper Schmeichel kæmpe for holdet og nyde de store øjeblikke sammen med hinanden. Det drømmer mange børn og unge også om, og den drøm kan starte med en fodboldskole.

Så lad os få endnu flere børn og især piger med i idrættens fællesskab, blandt andet via fodboldskolerne – det er i alles interesse. Fodbold skal være for alle uanset køn. Vores ambition er derfor, at det nye samarbejde vil motivere flere piger til spille fodbold. Men det kræver en stor indsats fra de lokale klubber og kommuner, der skal være klar til at favne alle de børn, der har brug for at være en del af noget større og vokse derigennem.

Ved at få flere børn på fodboldskolen, uanset hvilke kår de kommer fra, kan vi i højere grad være med til at mindske den sociale ulighed ved hjælp af en fodbold.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00