Analyse af 
Rasmus Dahl Løppenthin

Idræt afgør ikke folketingsvalg. Men to sager er værd at holde øje med

Idræt bliver sjældent gjort politisk i Danmark, og de stærkeste aktører på området sidder slet ikke på Christiansborg. Det er der gode forklaringer på. Men i denne valgkamp kan to idrætspolitiske temaer alligevel komme i fokus.  

Idrætspolitikken kommer ikke til at afgøre valget. Men Venstre og andre partier vil muligvis forsøge at sætte kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) under pres i sagen om VM i Qatar.
Idrætspolitikken kommer ikke til at afgøre valget. Men Venstre og andre partier vil muligvis forsøge at sætte kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) under pres i sagen om VM i Qatar.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Efter den månedlange og radikalt initierede tyvstart er valgkampen nu også officielt skudt i gang af statsminister Mette Frederiksen (S). 

Og mens slutspurten mod valget vil handle om, hvordan pengene skal fordeles på områder som klima, sundhed, energi og den offentlige sektor, skal idrætten formentlig tage til takke med at følge det meste af valgkampen fra tilskuerpladserne.  

Ud over at idræt ikke er det, der afgør vælgernes kryds, er der nogle særlige forklaringer på, hvorfor vi sjældent ser heftige politiske diskussioner på området.

0:000:00