Uffe Elbæk
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Hvor meget betaler DR og TV2 for rettighederne til at vise fodbold-VM i Qatar?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Kulturudvalget, Spørgsmål 198

Kan kulturministeren oplyse, hvor meget henholdsvis DR og TV2 betaler for rettighederne til at vise fodbold-VM i Qatar?

Svar fra torsdag den 31. marts 2022
Af konkurrencemæssige årsager vil hverken DR eller TV2 udtale sig om omkostningerne

Jeg har forelagt spørgsmålet for DR og TV 2.

DR har oplyst følgende:

”DR’s indkøb af rettigheder til VM i herrefodbold i 2022 omfatter både rettigheder til visning på tv (flow og on-demand) og radio. DR kan ikke oplyse den konkrete økonomi for erhvervelse af visningsrettighederne til VM i herrefodbold i 2022 af konkurrencemæssige årsager, da DR agerer i et kommercielt marked, og fordi DR med aftalerne er kontraktligt underlagt fortrolighed.

DR er glade for indkøbet af rettighederne til VM i herrefodbold i 2022, så DR kan engagere og samle danskerne om en stor sportsbegivenhed.” TV 2 har oplyst følgende:

”TV 2 er i intensiv international konkurrence om attraktive sportsrettigheder, som er et særligt afgørende konkurrenceparameter i den igangværende streamingudvikling. Sportsrettighedspriser er forretningsmæssigt følsom information, som TV 2 principielt ikke ønsker at oplyse om.” Jeg henholder mig til DR’s og TV 2’s besvarelser.

Ane Halsboe-Jørgensen Dok. nr. 35127

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00