Boligminister kalder til stormøde om Hizb ut-Tahrir

BEBOERDEMOKRATI: Boligministeren vil i næste uge mødes med de 15 største almene boligorganisationer for at diskutere beboerdemokrati, efter Hizb ut-Tahrir igen er blevet sat i forbindelse med et omstridt valg i en boligforening.

Allerede i næste uge vil boligminister Carsten Hansen (S) mødes med en række af de største boligorganisationer for at drøfte endnu et tilfælde, hvor den muslimske organisation Hizb ut-Tahrir sættes i forbindelse med et omstridt valg i en beboerbestyrelse. <br>
Allerede i næste uge vil boligminister Carsten Hansen (S) mødes med en række af de største boligorganisationer for at drøfte endnu et tilfælde, hvor den muslimske organisation Hizb ut-Tahrir sættes i forbindelse med et omstridt valg i en beboerbestyrelse.
Foto: MBBL
Mads Bang

Boligminister Carsten Hansen har indkaldt de 15 største almene boligorganisationer og landsorganisationen BL til møde, efter en kendt Hizb ut-Tahrir -støtte er blevet valgt til afdelingsformand i Islandshøjparken i Nivå.

Ifølge flere medier har formanden, som blev valgt på demokratisk vis ved en generalforsamling i foreningen, tætte bånd til Hizb ut-Tahrir, som er en muslimsk organisation, der blandt andet er imod demokrati og ligestilling.

"Det er underligt, at en organisation som Hizb ut-Tahrir, som har et højst mærkværdigt syn på demokrati, blander sig i beboerdemokratiet. Men vi har set det forskellige steder," konstaterer Carsten Hansen.

Carsten Hansen forklarer, at han har bedt om en redegørelse om forløbet i Nivå, og efter alt at dømme er der tale om et reelt valg. Alligevel mener ministeren, at der er grund til at drøfte situationen.

Nu hvor vi har set det her problem flere steder, så vil vi høre dem, der arbejder med det. Det er helt naturligt, at når skoen trykker, så taler vi med dem, der har den på.

Carsten Hansen (S)
Boligminister

"Det var bedre at tilbyde de unge positivt i fællesskab i stedet for at skabe parallelsamfund i en antidemokratisk forening," siger Carsten Hansen (S).

"Vi skal hele paletten rundt. Vi skal høre, om vi har lignende situationer under opsejling," siger ministeren, som vil høre, hvilke forslag organisationerne har til at forbedre indsatsen mod parallelsamfund.

"Nu hvor vi har set det her problem flere steder, så vil vi høre dem, der arbejder med det. Det er helt naturligt, at når skoen trykker, så taler vi med dem, der har den på," siger Carsten Hansen.

Tillid til beboerdemokrati
Lige umiddelbart har ministeren tillid til, at det almene beboerdemokrati er rustet til at håndtere situationer som den i Islandshøjparken i Nivå.

"Da vi havde en lignende situation i Egedalsvænge omkring juletræet, så vi, at systemet fungerede. Det er vigtigt at understrege, at en del af det danske demokrati er at vise hensyn til mindretal," siger Carsten Hansen.

0:000:00