Debat

Debattør: Sundhedsstyrelsen burde ryge en fredspibe

DEBAT: Der er masser af argumenter og propa’ganja' for at løslade cannabis, og politikernes anti-cannabis’listiske smædekampagne er gennemsyret af tågede argumenter, skriver studerende Markus Lentz, der her påpeger, hvad fordelene ved legalisering af cannabis er.

Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Markus Lentz
Studerende

Det kan godt være, at jeg putter gammel fjolletobak i en ny pibe, men hvornår legaliserer politikerne cannabissen? Der er masser af argumenter og propa’ganja' for at prøveløslade cannabissen. Penge, medicin, og at en hel kriminaliseret befolkningsgruppe får deres frie valg tilbage.

Politikernes anti-cannabis’listiske’-smædekampagne er gennemsyret af statens øverste lægefaglige organs tågede argumenter. Cannabis er ifølge Sundhedsstyrelsen skadeligt, og symptomerne er psykiske lidelser, narkoleptiske anfald og sløvhed i trafikken. 

Dog siger Københavns Kommunes rusmiddelrådgivning, U-Turn, at cannabis ikke er lige så giftigt for kroppen som alkohol. Ud over det er der aldrig blevet dokumenteret dødsfald som direkte følge af brug af cannabis. Cannabis bliver derfor tabuiseret og italesat af ulve- og girafsprogslingvistikere fra Sundhedsstyrelsen uden grund.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Professor David Nutt fra Imperial College London og Dr. Lester Grinspoon fra Harvard Medical School anførte i dokumentaren ”Culture High”, at cannabis er godt og tværtimod årsagen til skizofreni, fordi mennesker med traumer altid har en minimal risiko for at fremskynde den uundgåelige sindslidelse med cannabis. 

Eksperterne mener også, at cannabis er godt mod neurodegenerative lidelser og epilepsi.

Det kan godt være, at jeg putter gammel fjolletobak i en ny pibe, men hvornår legaliserer politikerne cannabissen? Der er masser af argumenter og propa’ganja’ for at prøveløslade cannabissen.

Markus Lentz, studerende

De burde ulovliggøre fed mad
En Gallupundersøgelse fra juni måned viser, at 45 procent af befolkningen gerne vil have legaliseret cannabissen, 88 procent er for medicinsk cannabis, og 72 procent er enige eller overvejende enige i, at cannabis skal statskontrolleres. 

Det er udemokratisk af de borgerlige partier ikke at imødegå danskernes holdninger til cannabis. 

Misbrugseksperten Mads Pedersens argumenter imod legaliseringen er tyndere end jointpapir; ”en ren legalisering efter amerikansk forbillede vil formentlig betyde, at endnu flere socialt sårbare unge bliver afhængige af stoffet”. Marginaliserede unge vil, uanset hvad, have adgang til den tvetydige tobak, fordi køb af cannabis altid er en mulighed – og der vil altid ære efterspørgsel af det. 

I stedet burde politikerne og styrelsen ulovliggøre fed mad, som snyder hjernens belønningssystem til at overspise sig til diabetes og hjertekarsygdomme. 

De rockere, som mister deres indtægter ved en legalisering, kan i stedet for at sælge grønne bønner med fniseurt servere palmin-lussinger med amagerpesto (fiskefilet med remoulade) fra deres boder. 

Søren Brostrøm og hans fidibusser burde ryge en fredspibe i Colorado og ved samme lejlighed besøge de skoler, biblioteker og rådhuse, som legal cannabis har finansieret. 

Når styrelsen har taget to lunger af fredspiben, kan de passende give jointen videre til Socialdemokraterne, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00