Debat

DF: Gør brug af vores dygtige soldater til terrorbevogtning

DEBAT: En særlig situation kræver særlige løsninger. Og jeg er fuldkommen tryg ved, at vores soldater fra forsvaret påtager sig nogle af politiets opgaver, indtil vi får uddannet flere betjente, skriver Peter Kofod Poulsen (DF).

Foto: Folketinget
Peter Pagh-Schlegel
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Peter Kofod Poulsen
Retsordfører, Dansk Folkeparti 

Dansk politi er i en vanskelig situation for øjeblikket. Man er presset som aldrig før, og det lægger et hårdt pres på betjentene, hvor antallet af overarbejdstimer stiger.

Flere går på pension. Flere søger orlov. Det er ikke holdbart for fremtiden, at vores politi er så klemt.

Vi er selvfølgelig nødt til at have et politi, der er så tilstrækkeligt stærkt og robust, at eventuelle ekstraordinære situationer kan håndteres, uden det medfører så pressede arbejdsvilkår, som vi ser netop nu.

Fakta
Vi debatterer fremtidens politi og dets kerneopgaver.
Deltag i debatten! Skriv til [email protected]

En tostrenget løsning
Derfor er der – i grove træk – behov for en tostrenget løsning. Vi er nødt til at uddanne det antal betjente, der mangler.

I Dansk Folkeparti har vi sat et tal på. Vi forestiller os, at der skal uddannes 2000 ekstra betjente over de næste 10 år. Men det er på længere sigt – for vi får ikke betjentene ud samme dag, som vi sætter dem i gang på uddannelsen. Derfor er der behov for at finde andre løsninger her og nu.

Soldaterne har en forbilledlig høj faglighed og kan løse mange forskellige opgaver. Jeg vil derfor ikke blive hverken nervøs eller mere utryg af at møde en dansk soldat i gadebilledet.

Peter Kofod Poulsen
Retsordfører, Dansk Folkeparti

Gør brug af forsvaret
Vi har i Dansk Folkeparti foreslået, at man som led i terrorbevogtningen i hovedstadsområdet kan bruge de dygtige soldater fra forsvaret.

Selvom forsvaret har andre vigtige sager at klare, så kan det i en kort periode give politiet et løft, hvis en af de tunge opgaver såsom bevogtning kan dækkes af soldater frem for af betjente.

En midlertidig ordning
Men det skal ikke være en permanent løsning. Den skal selvfølgelig kun være midlertidig, indtil vi igen får betjente nok.

Nogle danskere kan være skeptiske over for soldater i gadebilledet. Men jeg må også sige, at set i lyset af, hvor presset dansk politi er for tiden, så kan det være den løsning, der på kort sigt kan give et pusterum til betjentene.

Soldater med høj faglighed
Og for at sige det rent ud: Danske soldater er blandt de dygtigste soldater i verden. Forsvaret har igennem de seneste mange år bevist, at soldaterne har en forbilledlig høj faglighed og kan løse mange forskellige opgaver.

Jeg vil derfor ikke blive hverken nervøs eller mere utryg af at møde en dansk soldat i gadebilledet. Derimod vil jeg vide, at et eventuelt bidrag fra forsvaret kan være med til at styrke det danske politi på kort sigt – indtil vi på lang sigt kan få uddannet mange nye politibetjente, der så atter kan indtage opgaverne i politiet.

Tryghed er fundamentalt
Tryghed er noget af det allermest værdifulde, et samfund kan opnå. Hvis danskerne først for alvor bliver utrygge, så vil det tage årtier at bygge den op igen.

Det er så fundamentalt, at vi skal og må have et stærkere politi, da det er en af de afgørende veje til at øge trygheden for ganske almindelige danskere. 

Derfor bør vi i den ekstraordinære situation, vi nu står i, bruge ekstraordinære løsninger, så vores politi kan komme på fode igen. Heriblandt hjælp fra forsvarets dygtige soldater.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Kofod

MF (DF)
lærer (UC Syddanmark 2015)

0:000:00