Hvordan kommer vi bande- og rockerkriminalitet til livs?

DEBAT: En ny række debattører sætter i den kommende tid fokus på, hvordan vi løser problemerne med bande- og rockerkriminalitet. Mød panelet her.

I regeringsgrundlaget fremgår det, at en ny rocker- og bandepakke er på vej med "mere konsekvens og hårdere straffe".

Altinget: justits benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Er hårdere straffe den rigtige vej at gå, hvis vi skal problemerne til livs? Hvad virker, og hvad virker ikke? Og hvor stort et problem er bande- og rockerkriminalitet i det hele taget i Danmark?

Mød hele panelet her.

Peter Skaarup (DF)
Retsordfører og formand for Retsudvalget. Peter Skaarup har været medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti siden 1998 og har blandt andet været formand for Retsudvalget fra 2005-2011. Han er uddannet ved Aarhus Katedralskole.

Trine Bramsen (S)
Retsordfører. Trine Bramsen har siddet i Folketinget for Socialdemokraterne siden 2011. Hun har tidligere været formand for Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik. Hun er uddannet cand.scient.soc. ved Roskilde Universitetscenter.

Anna Karina Nickelsen
Sekretariatschef i Det Kriminalpræventive Råd. National repræsentant i det europæiske kriminalpræventive netværk EUCPN og i møder mellem de nordiske kriminalpræventive råd. Medlem af Justitsministeriets Retspolitiske Forskningsudvalg. Anna Karina Nickelsen er tidligere vicepolitimester i Rigspolitiet, anklager i politi- og anklagemyndighed samt sekretær i Udlændingestyrelsen.

Søren Lerche
Leder af ngo’en Fryshuset Danmark, herunder et mentorprogram for unge, der ønsker at forlade bandemiljøer og ekstremistiske miljøer. Søren Lerche har en kanidat i kommunikation, kultur og sprogmødestudier fra RUC. Han har arrangeret seminarer om bandekriminalitet og radikalisering i otte år, samt studieture for kommunale og private aktører, som beskæftiger sig med bande- og ungdomskriminalitet og radikalisering.

Line Lerche Mørck
Line Lerche Mørck cand.psyk., ph.d. og lektor i pædagogisk psykologi. Line Lerche Mørck forsker i bande-konflikter, gadeplansarbejde og 'bande-exit' i praksis. Hun har siden midten af 90’erne forsket i marginaliserede børn, unge og voksnes hverdagsliv, læring og overskridelse af marginalisering med særlig interesse for gadeuroligheder og bandemiljøer.

Steffen Jensen
Seniorforsker ved Dignity - Dansk Institut mod Tortur og professor ved Aalborg Universitet. Steffen Jensen har en ph.d fra Roskilde Universitetscenter. Han har forsket i og skrevet om voldelige netværk såsom bander, selvtægtgrupper, politi og paramilitære grupper med projekter blandt andet i Sydafrika, Filippinerne og Danmark. Han har skrevet bogen ’Gangs, Politics and DIGNITY in Cape Town’ in 2008 fra Chicago Universitetsforlag og senest redigeret ’Histories of Victimhood’ fra Penn Universitetsforlag.

Kim Østerbye
Formand for Fængselsforbundet. Kim Østerbye er uddannet i Kriminalforsorgen, hvor han har været ansat siden 1981. Han har blandt andet arbejdet i Københavns Fængsler, i Kriminalforsorgens Uddannelsescenter og i Direktoratet for Kriminalforsorgen. I 1995 blev han næstformand i Fængselsforbundets lederafdeling og senere formand.

Forrige artikel Bramsen: Straf kan aldrig stå alene Bramsen: Straf kan aldrig stå alene Næste artikel LA: Politiet er gidsler i debat om retsforbehold LA: Politiet er gidsler i debat om retsforbehold