Paneldebat: Hvordan vil et statskontrolleret hashsalg fungere i praksis?

DEBAT: Et nyt debatpanel sætter i den kommende tid fokus på, hvorvidt en forsøgsordning med legalisering af cannabis kan være med til at mindske bandekriminaliteten. Mød panelet her.

Af Peter Pagh-Schlegel
Fagdebatredaktør

Den københavnske fristad Christiania valgte den 2. september 2016 at rive boderne ned på Pusher Street som reaktion på en tragisk skudepisode dagen forinden. Rydningen af Pusher Street har igen fået debatten om afkriminalisering af cannabis til at blusse op.

Kort efter episoden meldte Det Radikale Venstres folketingsgruppe ud, at de nu for første gang i partiets historie går ind får en treårig prøveperiode med legalisering af hash på landsplan. Et af hovedargumenterne er at komme bandeurolighederne til livs.

Der er dog stadig flertal i folketinget for at bevare den nuværende nultolerance over for cannabis.

De kommende uger vil Altinget.dk spørge et debatpanel af eksperter og meningsdannere, om en legalisering af hash rent faktisk vil have den ønskede effekt på de kriminelle miljøer. Og om prisen i så fald er for høj i forhold til de sundhedsmæssige konsekvenser.

Panelet består af:

Zenia Stampe (R) – Retsordfører

Preben Bang Henriksen (V) – Retsordfører

Flemming Balvig - Kriminolog og professor emeritus ved KU

Helle Lokdam - Advokat og formand for retspolitisk tænketank Forsete

Flemming Mortensen (S) – Sundhedsordfører

Risenga Manghezi - Cand.scient.soc. og talsmand for Christiania

Trine Ry - Socialrådgiver og leder for Stofrådgivningen

Frank Jensen (S) - Overborgmester i Kbh og tidl. justitsminister

Finn Rudaizky (DF) - Socialordfører, Københavns Borgerrepræsentation.

 

Forrige artikel Zenia Stampe: Hash-forbud gøder de kriminelle miljøer Zenia Stampe: Hash-forbud gøder de kriminelle miljøer Næste artikel Lars Werge: Ytringsfrihed for nedrullede Facebook-gardiner Lars Werge: Ytringsfrihed for nedrullede Facebook-gardiner
  • Anmeld

    Mette Rosin · Klubmedarbejder

    Ja tak til legalisering

    Spændende med et debat panel. Og i den grad på tide vil jeg mene. Ryger ikke selv, og alligevel går jeg ind for en prøve periode med stats kontrolleret salg af cannabis. Det kan efter min mening kun blive bedre. På alle planer. Det kan næsten ikke, som jeg ser det, blive værre. samtidig penge i vores allesammens stats kasse. hvilket jo altid er godt, da der er masser af fornuftige ting at bruge pengene på. F.eks oplysning om Cannabis. Desuden var der jo heller ikke nogen høring i folketinget i sin tid, for mange mange år tilbage omkring forbuddet! Så vidt jeg har forstået???? En ting jeg er sikker på. Hash og hash rygere er kommet for at blive. Så vi kan lige så godt få det bedste ud af det. Et forbud ændrer jo ikke ved antallet af rygere alligevel.