Venstre: Fri hash på prøve? Nej tak!

DEBAT: En afkriminalisering af den sundhedsskadelige hash er en helt forkert måde at komme bandekriminaliteten til livs. Selv hvis det skulle vise sig at virke, er det urimeligt, at sårbare unge skal betale prisen for det, skriver Preben Bang Henriksen (V).

Af Preben Bang Henriksen (V)
Retsordfører

Erkendt.

Som en af de danskere, der stadig har min første cigaret til gode, kan jeg af nogen opfattes som så regelret og kedelig, at jeg ikke burde udtale mig i debatten om fri hash.

Problemets kerne
Jeg gør det nu alligevel i håb om, at diskussionen kan blive sporet ind på det, der er problemets kerne, nemlig spørgsmålet om, hvorvidt et rusmiddel – der er sundhedsskadeligt – nu skal frigives.

For det er jo det, det drejer sig om. Det drejer sig ikke om, hvordan vi kommer bandernes forrygende økonomi til livs, eller hvordan Christiania kan blive et fredeligt område for de mennesker, der i 40 år ikke har ønsket politiets tilstedeværelse – i øvrigt med den helt naturlige konsekvens, at banderne selvfølgelig i stedet har holdt deres indtog.

De unge betaler prisen
Men skal unge mennesker i Thisted eller Tønder betale for Christianias forhold og en reduktion af bandernes hashindtjening? For det er jo det, der vil ske i form af, at flere fristes ved meget lettere tilgængelighed af hash overalt i Danmark.

Den nuværende lovgivning har spillet fallit, og indsatsen har været forgæves i mange år, lyder det (nu) også fra De Radikale. Det er til dels – og kun til dels – korrekt.

Hule argumenter
Det er nemlig nogenlunde ligeså korrekt, som at folk fortsat kører for stærkt, og at der fortsat begås indbrud. Men det får os vel ikke til at ophæve færdselslovens hastighedsbestemmelser eller gøre tyveri straffrit.

Argumentet er og bliver ganske hult.

Jeg kunne frygte, at de, der taler for frigivelse, hovedsagelig har egen velfungerende situation for øje. Således er der næppe tvivl om, at rigtig mange ressourcestærke personer uden problemer vil kunne håndtere en retstilstand med fri adgang til hash.

Fristet af blåstempling
Men Danmark indeholder desværre også mennesker, der er knap så socialt robuste, og som således kan føle sig fristet af det, der nu får det officielle blå stempel.

For sådan vil en frigivelse selvfølgelig blive opfattet. De er ikke alle hashrygere i dag, bl.a. fordi det trods alt er forbudt og ikke er så tilgængeligt, som det vil være i fri handel.

Farlig "prøveperiode"
Der foreslås – så vidt jeg har erfaret – alene en legalisering i en prøveperiode. En ”prøveperiode” lyder som altid rimelig uskyldig. Men i relation til hash, som alle eksperter trods holdning anser for vanedannende, bliver en prøveperiode jo det glade vanvid.

Sæt nu, at man ved prøveperiodens udløb skulle nå en erkendelse af, at hash var skadeligt. Så er det jo ganske fantastisk, at man så har fået det vanedannende rusmiddel introduceret for en større kreds!

Som nævnt er det hverken situationen på Christiania eller bandernes økonomi, der skal afgøre en evt. frigivelse af hash. Det er i bund og grund en sundhedsmæssig og medicinsk vurdering. Der er på det område mange forskellige udlægninger af konsekvenserne.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger
Da jeg ikke har et begreb skabt om medicin, tillader jeg mig at holde mig til Sundhedsstyrelsens objektive udlægning (sundhedsstyrelsen.dk).

Her advares i klare vendinger mod hash, der beskrives som vanedannende, sløvende, nedsætter korttidshukommelsen og indlæringsevnen, ligesom særligt unge mennesker kan udvikle en psykose.

Det er afgørende argument for min holdning – ikke bandeøkonomi eller Christianias tilstand.

Forrige artikel Dommer: Respekten for autoriteter er forsvundet Dommer: Respekten for autoriteter er forsvundet Næste artikel Zenia Stampe: Hash-forbud gøder de kriminelle miljøer Zenia Stampe: Hash-forbud gøder de kriminelle miljøer
 • Anmeld

  Karl Rølle

  Unge betale?

  Citat fra Preben Bang Henriksen`s indlæg "Men skal unge mennesker i Thisted eller Tønder betale for Christianias forhold og en reduktion af bandernes hashindtjening? For det er jo det, der vil ske i form af, at flere fristes ved meget lettere tilgængelighed af hash overalt i Danmark." Citat slut. Det er godt nok et tyndt argument, de der vil ryge hash i Thisted og Tønder finder let ud af det som det er i dag. Hvis salget kom til salg, under loven, som f.eks. hovedpinepiller, alkohol og lignende er det helt usandsynligt at unge vil blive udsat for større fristelse end i dag. Det der til gengæld ville blive minimeret er kriminaliteten, politiet kunne frigive betjente til fornuftigt politi arbejde.

 • Anmeld

  Britta Jensen · Sagsbehandler

  Færre unge bruger cannabis efter legalisering i USA

  Gør det ikke noget indtryk på Preben Bang?

  Alle, børn, unge og voksne, kan skaffe uren kriminel cannabis i DK på 10 minutter. Har Preben mon overvejet at legalisering, udført korrekt, kan begrænse adgangen?

  Lad mig minde om at førende eksperter siger at det er alkohol som er gateway drug til hård narko og ikke cannabis.

  Prebens gennemslidte argumenter om overtrædelser af færdselslov og berigelseskriminalitet er helt ude i hampen sammenligninger. Lad mig minde om at brug af cannabis ikke har nogle uskyldige ofre. Forbuddet gør tilgængæld at vi skal frygte for vores unges liv når de er tvunget ud i kriminelle miljøer med fri adgang til hård narko, våben og mulighed for rekutering blot fordi at de ønsker at nyde lidt cannabis i deres fritid som alternativ til den langt mere skadelige og legale alkohol.

 • Anmeld

  Erik Nørgaard · Selvstændig

  Den første cigaret

  Som en der stadig har sin første cigaret til gode.
  Man tror det er løgn.
  Jeg kunne sige, at jeg har mit første glas sødmælk til gode og derfor endnu ikke har drukket en øl eller whisky.
  Så er niveauet lagt, Preben Bang Henriksen.
  Du aner intet som helst om det (cannabis), som du gør dig så klog på.
  Prøv at finde ud af, hvad det består af, inden du blander dig i debatten.
  Helt kort: Hash og tobak har intet med hinanden at gøre. Ellers havde man vel også for længst forbudt tobakssalget.

 • Anmeld

  Joergen valentin

  Korruption

  Denne arktikel er fuld med fejl de prøve nu at fremstille CBD som farligt mv. Lidt usmageligt at tænke på når der er nul dødsfald pga af cannabis.

  Måske de skulle koncentrer sig om de 3500 plus der dør hvert år af medicin.

  Nej det skal du nok ikke forvente korruptionen i dette land er så tydelig efter hånden. Hvordan kan medicinal firmaer slippe godt fra at slå 3500 plus ihjel hvert år uden nogle bliver stille til ansvar.

  De politiker der modarbejder cannabis er købt af medicinal mafiaen. Og taler om de vil beskytte os befolkningen mod dårlige produkter. Igen hvorfor kigger de ikke på alt det som befolkningen dør af som medicinal industrien sælger.?

  Endnu et bevis på det korruption der så åbenlyst er imod befolkningens frie valg.

  Desuden er flere patienter der har fået udskrevet cannabis fra Glostrup apotek gået tilbage til det sorte marked fordi det ganske enkelt er beder en det de sælger.

  Det handler om penge intet andet !!!!

  Desuden anbefaler vi alle til at lytte godt til hvad Rick Simpson siger her om læger.

  Hør her http://www.fmcd.dk/rick-simpson/

  http://www.dr.dk/nyheder/indland/cannabis-saelgere-paa-nettet-vildleder-syge-mennesker

 • Anmeld

  Pia Laursen · Psykolog

  Legalisering er bedst for samfundet og misbrugeren

  Alle rusmidler har en bagside, de færreste og mindst alvorlige skader ses med cannabis. Det mest skadelige er den lovlige alkohol som er et organisk opløsningsmiddel. Søg selv viden, dette er klart dokumenteret og har været det i årevis. Samfundet burde være glade for at flere og flere vælger et mindre skadeligt alternativ til alkohol. Ulovligt eller ej, brug den sunde fornuft.

  FN, WHO, Humand Rights Watch og mange flere siger afkriminaliser eller legaliser cannabis.

  Legaliser cannabis nu, for samfundets, patienten og brugerens skyld.

  Legaliser og opnå et rigere samfund med mere tryghed og mere overskud til at hjælpe dem med problemer.

  Afkriminaliser op imod 800.000 helt normalt fungerende skatteborgere og se patienten som syg og ikke kriminel.

  Udgangspunktet for debatten må være at cannabis er kommet for at blive og at 60 års forbudspolitik har slået fejl.

  Milliarder af skatteborger kroner og velfungerede danskere, som ind i mellem ønsker at nyde cannabis, er død trætte af at blive betragtede som kriminelle.

  Cannabis er kommet for at blive og det er med det klare fact at der skal lovgives udfra. FNs enkeltkonvention fra 61 er stærkt forældet og vil og kan sandsynligvis blive ændret snart.

  Alle erfaringer fra udlandet hvor Cannabis er afkriminaliseret eller legaliseret viser at antallet af både brugere og misbrugere falder og at de misbrugere som er tilbage kan få meget mere målrette og kompetent hjælp.

  Illegal og ukontrolleret hash og Cannabis er meget ofte tilsat alskens pesticider, svampedræber kemikalier m.m. som er meget sundhedsskadelige og på sigt vil det koste samfundet og sundhedsvæsenet store summer.

  Ved legal Cannabis kan Danmark let blive selvforsynende og mange vil kunne blive tilbudt et meningsfuldt arbejde. Cannabissen kan dyrkes helt organisk og behøver ikke at blive sprøjtet mod skadedyr og sygdomme.

  Hvor mange resourcer skal samfundet bruge på at bekæmpe Cannabis i stedet for at hjælpe misbrugeren og er misbrugeren godt tjent med at blive betragtet som kriminel fremfor syg?

  Cannabis anvendelsesmuligheder er uendelige fra byggemateriale til olie og fibre over medicin og som rekreativt og ikke voldeligt rusmiddel.

  Frank Jensen, overborgmester i København, har med et stort flertal bag sig i borgerrepræsentationen for tredie gang ansøgt folketinget om en forsøgsvis legalisering af Cannabis i København:

  "Jeg har selv talt for et forbud mod hash som national politiker i Folketinget, og da jeg var justitsminister. Men erfaringen har gjort mig klogere, og som overborgmester må jeg erkende, hvad der er Københavns virkelighed"

  Verden omkring vores lille smørhul forandrer sig for Cannabis og der vil sandsynligvis ikke gå længe før denne tendens også når os. Cannabis er kommet for at blive, legalt eller ej.

  Medicinsk Cannabis er snart tilgængeligt i hele verden og det bliver den rekreative også. Lad os sammen forberede os til dette fakta.

 • Anmeld

  Helge Rasmussen · Pensioneret maskinpasser

  Hvorfor forbud?

  Min hensigt med denne kommentar er, at gøre opmærksom på at plantens potentiale som rusmiddel er forsvindende lille, sammenholdt med de mange medicinske og bæredygtige anvendelsesmuligheder, der modarbejdes af kapitalstærke industrilobbyer.

  Cannabis sativa planten findes i mange variater, hvoraf de fleste ikke indeholder Tetrahydrocannabinol, THC i nævneværdige mængder.

  Cannabis sativa industrialis er den største og mest anvendelige variant, 3-6 meter høje, som ikke indeholder THC men har tusindvis af anvendelsesområder, som,for eksempel, fødevarer, bio-diesel, hampereb, byggematerialer, organisk nedbrydeligt isolerinsmateriale, høj kvalitets tekstil, nedbrydelig plastic og suverænt holdbart papir, - det man kalder "Arkivarens Papir"

  Cannabis sativa indicae er en lille plante, omkring en meter høj.
  Bruges til mad, medicin og THC/tjald. Det er den hele diskussionen handler om.
  THC er altså kun en meget lille del af Cannabis sativa plantens udnyttelsesmuligheder.

  Da de danske politikerne ikke kunne kende forskel på de forskellige varianter af planten, var det nemmeste at forbyde dem alle og det gjorde de så, på USA's anbefaling i slutningen af 1930-erne.

  Harry J. Anslinger var, fra 1936 chef for The Federal Bureau of Narcotics (FBN)
  Han var, efter sin afbrudte karriere i den amerikanske spiritusforbudstid, tvunget til at finde nye udfordringer.

  Det lykkedes for Anslinger, på grund af at en variant af plantens indholdt THC, at gennemtrumfe et forbud mod dyrkning af og handel med planten i det meste af verden (også Danmark), endda i en tid hvor det USA-nske flag og dollarsedlerne blev fremstillet af Hamp-planten.

  Godt hjulpet og finansieret af kunststofbranchens ejere og lobbyister, anført af DuPont petrochemical interests og William Randolph Hearst der anså hampeplanten for at være en trusel for udbredelsen af de i 1930 - 40-ernes, hurtigt voksende antal af kunststoffabrikkers (nylon mv.) afsætningsmuligheder, i det ingen af de nye produkter havde havde blot tilnærmelsesvis samme slidstyrke som hamp.

  Derfor blev forbudet, under anden verdenskrig ophævet i USA. Hovedsageligt fordi marinen ikke kunne undvære hampereb, uniformer, støvler med mere, blev en kampagne: "Hemp for Victory" sat i gang, den opfordrede til at dyrke og forarbejde hamp.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Harry_J._Anslinger
  http://en.wikipedia.org/wiki/Hemp_for_Victory
  ___________

  Det kommer vist ikke bag på nogen, at verdens regeringer og deres spindoktorer er infiltreret af lobbyister, der finansieres af en mængde industrier og interessegrupper.

  Medicinal-lobbyen er stærk modstander af cannabis, som jo er en plante der gennem årtusinder har været brugt til meget forskellig medicin, den overflødiggør en stor del af industriens syntetiske medicin, men den kan ikke patenteres og er derfor en hindring for industriens profit.

  Olie og kul-lobbyen er et andet eksempel, Hampplanten er, måske vores aller bedste mulighed for at producere billig bio-diesel og plastic.

  Plantegift-lobbyen er imod, i det planten er immun over for skadelige insekter og kan dyrkes over alt på jorden mellem polarkredsene, i de varme lande kan den høstes tre gange om året, - uden brug af sprøjtegift.

  Stål-lobbyen er modstander af hamp, fordi planten kan udkonkurere stålet på er række områder, for eksempel bilkarosserier af hamp-baseret plastic er stærkere og mere holdbare en dem af stål, noget som Henry Ford opdagede allerede i 1941

  Papir-lobbyen er også imod, hamp-papir er af billigere og af langt højere kvalitet.

  Træ-lobbyen er modstander, fordi hamp kan erstatte træ til byggematerialer af flere slags, det ville være en katastrofe for skovrydningsindustrien hvis hamp blev tilladt.

  How Hemp Threatens the Corporatocracy | Brainwash Update:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZE1sUwY_q0k&NR=1&feature=fvwp

  Henry Ford's 'plastic hemp car' from 1941:
  https://www.youtube.com/watch?v=srgE6Tzi3Lg

  Hemp War Conspiracy, history of john Herer:
  https://www.youtube.com/watch?v=nu7q_-R5NX0&NR=1&feature=endscreen

  ____________________
  http://www.information.dk/466418

  Medcinalbranchen har nogle fremragende dygtige lobbyister til at fortælle lovgiverne hvad der bedst for samfundet.
  I Finn's tilfælde opnår branchen 5.500 kr. per måned fra det offentlige, medens de kriminelle kun kræver mindre end 500 kr. for en betydeligt bedre medicinering.

 • Anmeld

  Herman Holm · CEO

  Danmarks førende misbrugsbehandlere siger legaliser cannabis

  Og det har de gjort i flere årtier. Hvorfor mon? Blandt andet fordi at tabu og stigmatisering gør at vi når misbrugeren når det er alt for sent. Legalisering gør det muligt at nå dem langt tidligere. De kriminelle miljøer er ikke hensigtsmæssige at befinde sig i når man har et misbrug.

  Legalisering vil ydermere rejste midler til ordenlig uddannelse af behandlere og frigive politi, rets og fængsels ressourcer til vigtigt arbejde.

  Legalisering i både Portugal og USA har givet FÆRRE unge brugere.

  Forbuddet kriminaliserer Danmarks omkring 700.000 cannabisbrugere, hvoraf langt de fleste ikke har nogen som helst problemer og er hårdtarbejdende skatteborgere.

  Illegal cannabis er beskidt og fuld af pesticider, svampedræber mm og meget af det kommer fra områder kontrolleret af IS.

 • Anmeld

  Per Henriksen · Irma

  Forbud tvinger cannabisbrugere til at støtte terror og slaveri

  Prisvindende P1 doku fra 2013 om slaveri i Danmark.

  "Det er i høj grad vietnamesiske bagmænd, der sidder på den euforiserende og ulovlige skunkproduktion i Danmark. Skunkplanterne dyrkes i nedlagte landbrug rundt omkring i Danmark, og bagmændene udnytter handlede mennesker til at passe planterne."

  http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-dokumentar-83/#!/

 • Anmeld

  Tove

  medicinalindustriens magt

  Nåh ja, hellere være i lommen på korupt medicinalindustri - end kriminelle hashsælgere

 • Anmeld

  Alexander

  I lommen på medicinalindustrien.

  Set fra et rent buisness synspunkt, så giver det god mening, at medicinalindustrien ikke vil have cannabis gjort legalt, da de ikke kan tage patent på planenten (eller de forskellige sorter) medmindre de laver deres egen genmodificerede plantesort.

  Cannabis ville kunne fjerne rigtig mange medikamenter fra apotekets hylder og derfor kan jeg godt forstå, at man lobbyer fra medicinalindustriens vedkommende imod cannabis.
  Det vides at producenten af stoffet Fentanyl (Menes at være det stof, som slog sangeren Prince ihjel), har brugt 500.000$ på kampagner imod legalisering af cannabis og de er ikke den eneste medicinalproducent, som har støttet dette.
  Det totale beløb for kampagner lavet for at modarbejde legalisering er meget højere.
  Den enkelte person ville kunne dyrke selv og i samarbejde med læger få den rigtige behandling, hvis de blev genuddannet. Man kunne ligesom i Holland, give lov til at gro 5 planter pr. husstand.
  Ydermere er denne forbudspolitik i strid med menneskerettighederne, som Human Rights Watch bekendtgjorde for et par år tilbage. Krigen mod stoffer er en kæmpe fiasko.

  Det er forkasteligt, at vi har politikere, som er totalt faktaresistente over for de erfaringer man har gjort sig i udlandet, som f.eks. Portugal hvor stofmisbrug er mindsket markant, siden man lovliggjorde alle stoffer.
  De penge, som man brugte på forbud og kontrol bruges istedet på oplysning til folket og hjælp til misbrugere.

  At der så ikke er afgørende forskning der viser, at cannabis kan bruges medicinsk, som det jo lyder fra lægemiddelstyrelsen, giver jo god mening. Hvorfor skulle de forske i et produkt, som kunne fjerne så mange af deres andre medikamenter fra forbrugerne? Nej, så hellere videreføre mange års skræmmekampagner.

  Hr. Preben Bang nævner, at de unge betaler prisen for det. Det gør de i den grad nu. Det er meget nemt at anskaffe sig de ulovlige sager, hvad enten det er cannabis eller noget helt tredje. Så dette argument holder simpelthen ikke vand. Et statskontrolleret salg på linje med alkohol, vil være meget mere fornuftigt, da forbrugerne derved skulle vise ID.
  Mere kontrol i form af mere politi ser man gang på gang slå fejl verden over. Gør man det alligevel, bevæger vi os mere og mere hen imod at blive en totalitær stat.

  Er afhængighed mærkeargumentet, så vil jeg henvise dem til denne video: https://www.youtube.com/watch?v=ao8L-0nSYzg.

  Jeg kan kun se 2 grunde til at nogle politikere på Christiansborg er imod en legalisering.

  1. I har ingen viden omkring cannabis (eller afhængighed generelt) og lader jer manipulere af ulven i fåreklæder, fordi i ikke selv har undersøgt emnet grundigt nok.

  2. I modtager penge under bordet, for at føre denne forbudspolitik af ulven i fåreklæder.
  (Hint. Ulven i fåreklæder er medicinalindustrien)

  Vis nu, at I er for folket og uddan jer selv. Cannabis er kun toppen af isbjerget i forhold til naturlige præparater, som ville kunne gavne folkets sundhed (eksempler: Kratom, mod opiatafhænghed. Psilocybin, mod en lang række psykiske sygdomme, hvis brugt korrekt), istedet for alt det receptpligtige gift, som udskrives.

  Andet videomateriale til eftertanke:
  https://www.youtube.com/watch?v=gkcO_wJ9yKo

 • Anmeld

  Erik Bresler

  Alle der tjener på det er ulovligt

  Er også arge modstandere af frigivelse.
  Det kunne Preben Bang Henriksen tænke lidt over hvis han en dag får tid til overs.

 • Anmeld

  Jan Skødsbæk

  De unge betaler prisen??

  De unge betaler prisen
  Men skal unge mennesker i Thisted eller Tønder betale for Christianias forhold og en reduktion af bandernes hashindtjening? For det er jo det, der vil ske i form af, at flere fristes ved meget lettere tilgængelighed af hash overalt i Danmark.

  Jeg er ked af at måtte oplyse om uanset hvor i landet man bor kan man få leveret det til døren under 1 1/2 time efter man har søgt optagelse i diverse facebook grupper.
  Så de unge i Thisted og Tønder mangler nu ikke adgang til cannabis...

 • Anmeld

  Dan Rachlin · Selvstændig

  Faktaresistens

  Jeg er egentlig mere bange for sygdommen, afhængigheden af immunitet overfor fakta.
  Danmark har Europarekord i unge mennesker, der har prøvet at ryge hash.
  Flere har prøvet det end eksempelvis Holland og Portugal.
  Intet tyder på at forbruget, misbruget af hash blandt unge stiger ved en legalisering.
  Det ville være rart, hvis vi kunne diskutere facts end hvad Preben Bang Henriksen gætter sig til.
  Hvor er det i øvrigt vildt, at Venstre Danmarks liberale parti vil byde sine stadig færre vælgere, at være så visionløse, så uintereresserede i at ændre en lov, der aldrig har virket.
  Ikke mindst set i relation til de mange lande og amerikanske stater, der i disse år forsøger en anden lovgivning og vej.

 • Anmeld

  jacob rathje · lektor

  Elendighedsskaberen

  Frit efter artiklen kan tilhængerne af kriminalisering af hash beskrives som:

  "Argumentet er og bliver ganske hult.

  Jeg kunne frygte, at de, der taler for kriminalisering, hovedsagelig har egen velfungerende situation for øje. Således er der næppe tvivl om, at rigtig mange ressourcestærke personer uden problemer vil kunne håndtere en retstilstand med kriminaliseret adgang til hash."

  Her er et link til syge medmenneskers problemer med kriminaliseringen af hash.

  https://www.information.dk/indland/2016/10/hellere-lovlig-medicinsk-cannabis-vinde-lotto

 • Anmeld

  John Larsen · Direktør

  Venstre... et liberalt parti?!?

  Endnu engang demonstrerer Venstre at der er ligeså meget liberalisme i Venstre - Danmarks Liberale Parti, som der er baby i babymos og kat i kattemad.

  Det Preben Bang Hansens indlæg kan koges ned til er følgende:
  "At fjerne denne lov vil give et friere og bedre samfund med mindre vold, men da nogen fortsat vil tage dårlige personlige beslutninger synes jeg vi skal beholde volden!"

 • Anmeld

  Per Olesen · Postbud

  Vil Hr Preben Bang Henriksen deltage i debatten?

  Har du svar på tiltale Preben?

 • Anmeld

  Mathies Kolja Suszkiewicz Suszkiewicz · Studerende på Msc in Integrated Food Studies AAU København

  De udsatte unge betaler netop prisen for et cannabis forbud.

  Det er dejligt at høre at Venstre tænker på de udsatte unge, men det ville være bedre hvis de investerede i de udsatte unge i stedet for blot at tænke på dem.

  Alle som har insider viden i cannabis miljøer ved godt at det netop er de udsatte unge som ender i misbrug, da de "stærke unge" med en mere solid baggrund, har ballast nok til at komme videre i deres liv og er i stand til at være målrettede nok til at gennemføre deres uddannelser.

  De udsatte unge er også mere sårbare over for de kriminelle penge som følger med et forbud, hvilket yderligere trækker dem væk fra en uddannelse. Så står vi med nogle voksne mennesker som har spildt deres energi på at være påvirkede og i fængsel og så er der lang vej at skulle starte forfra med en 9. klasse, HF/teknisk skole og så videre.

  Så Venstre burde investere mere i de udsatte unge mens tid er og ansatte ordentlig uddannede mennesker til at håndtere misbrugsforebyggelse blandt unge, i stedet for politifolk som blot siger "at hash er noget djævelsk skidt og kriminelt", hvilket ikke virker på de udsatte unge.

  Drop nu det cannabis forbud som blot øger uligheden i Danmark og brug milliarderne (besparelser på politi/retssager/fængsel + indtjening på skat/moms/afgifter) på bedre hjælp til de unge.

  Legaliser cannabis for dem over 18 år og lav en samlet indsats mod misbrug (alkohol/cannabis/narkotika) i alle folkeskoler og på ungdomsuddannelser.

  Forstå de unges sub-kulturer hvis du virkelig ønsker at hjælpe dem og lær at "aktivere" dem som føler sig lidt udenfor eller keder sig i skolen.

 • Anmeld

  Mathies Kolja Suszkiewicz Suszkiewicz · Studerende på Msc in Integrated Food Studies AAU København

  Hule argumenter fra Forbuds-siden igen igen


  "Det er nemlig nogenlunde lige så korrekt, som at folk fortsat kører for stærkt, og at der fortsat begås indbrud. Men det får os vel ikke til at ophæve færdselslovens hastighedsbestemmelser eller gøre tyveri straffrit." Preben Bang Henriksen (V)

  Utroligt at ingen udfordrer disse argumenter som kører i rotation på forbuds siden!!

  1) Hastighedsbegrænsning svarer til at man ikke må sælge finsprit eller cannabis med et absurd højt THC indhold altså en regulering af en lovlig ting så det ikke går galt. Biler er jo netop lovlige selvom de er farlige og en færdselslov gør dem mindre farlige.

  2) Et indbrud skader dem som man stjæler fra, men cannabis skader ikke andre mennesker end dem som indtager det. Rent faktisk er cannabis påvirkede mennesker mindre voldelige, mindre ubehagelige, mindre højtråbende, mindre sexistiske, mindre pissende over hele byen osv. end alkoholpåvirkede mennesker. Og mon ikke politi og skadestuer kan bekræfte at det er nemmere at håndtere en meget skæv person end en meget beruset person kl 5 lørdag/søndag morgen?