Venstre præsenterer 'tryghedspulje'

FINANSLOV: Venstre har netop præsenteret sit udspil til næste års finanslov. Udover skattelettelser og en ny kræftpakke, så er der afsat 250 millioner kroner til en såkaldt tryghedspulje. Se præsentationen her.

Mandag præsenterede Venstre sit udspil til finanslov for 2015. 
Mandag præsenterede Venstre sit udspil til finanslov for 2015. Foto: Frederik Marker Hansen/Altinget.dk
Anne JustesenKim RosenkildeToke Gade Crone Kristiansen

Strengere straffe til forhærdede kriminelle, afskaffelse af prøveløsladelse til bandemedlemmer og hjemsendelse af flere kriminelle udlændinge. Det er blot nogle af initiativerne, som Venstre mandag præsenterede i forbindelse med sit forslag til en finanslov for 2015.

Udspillet har fået titlen ”Et sundt Danmark”. Og her lægger Venstre op til at afsætte 250 millioner kroner til en ny tryghedspakke, der er målrettet bekæmpelse af indbrud og bandekriminialitet. 

I den forbindelse peger partiet på, at også styringen af politiet gennem måltal skal ændres, og at folk, der begår ny kriminalitet, mens de er prøveløsladte, i højere grad skal afsone deres reststraf. 

Herudover bebudes et beslutningsforslag senere på efteråret, der skal styrke indsatsen mod kriminelle unge i alderen 10-14 år. Og så ønsker Venstre også at spare penge i kriminalforsorgen ved blandt andet at udlicitere mere og at begrænse resocialiseringsindsatserne mod kriminelle.

"Venstre mener ikke, at det danske samfund bør bruge ressourcer på en omfattende resocialiseringsindsats, når det alligevel forventes, at indsatsen er nyttesløs. Derfor skal der i fremtiden ske en bedre vurdering af, om det overhovedet giver mening at igangsætte en resocialiseringsindsats," skriver Venstre i forslaget.

Udover fokus på kriminalitet og tryghedsskabende foranstaltninger indeholder forslaget blandt andet et sundhedspolitisk udspil på én milliard kroner i 2015, en pulje på fem milliarder kroner til skattelettelser, afskaffelse af NOx-afgiften og fortsættelse af bolig/job-ordningen samt flere penge til erhvervsuddannelserne.

Se Lars Løkke Rasmussen præsentere tryghedspuljen her.

 

0:000:00