Folketingets Beskæftigelsesudvalg har kaldt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i åbent samråd om fyring af arbejdsmiljørepræsentanter på virksomheder uden overenskomst.

Samrådsspørgsmål H:

En undersøgelse af en række akademiske organisationer viser nu, at højesteretsdommen fra 2017, der slog fast, at arbejdsmiljørepræsentanter på virksomheder uden overenskomst kan fyres, har alarmerende konsekvenser for arbejdsmiljørepræsentanternes mulighed for at varetage deres arbejde og sikre et godt arbejdsmiljø på de danske virksomheder. Ministeren bedes på den baggrund besvare følgende spørgsmål:

A. Hvad kan ministeren oplyse om arbejdet med at sikre arbejdsmiljørepræsentanterne beskyttelse mod fyring, hvis de er ansat på en virksomhed, der ikke er omfattet af en overenskomst?

B. Deler ministeren Lars Qvistgaards bekymringer i forhold til, at arbejdsmiljørepræsentanter ikke længere kan udføre deres arbejde ordentligt, fordi de risikerer at blive fyret?

C. Mener ministeren, at det er tilfredsstillende, at 62 procent af arbejdsmiljørepræsentanterne overvejer helt at stoppe som arbejdsmiljørepræsentant på grund af den manglende beskyttelse mod fyring? Og mener ministeren ligeledes, at det er tilfredsstillende, at hele 85 procent af arbejdsmiljørepræsentanterne ikke længere mener, at de kan udføre jobbet ordentligt?

D. Vil ministeren tage initiativ til at ændre arbejdsmiljøloven, så alle arbejdsmiljørepræsentanter bliver beskyttet mod fyring?

Der henvises til debatindlægget »Akademikerne: Ny undersøgelse bekræfter tikkende bombe under arbejdsmiljøet« på www.a4medier.dk 4. november 2019.

Samrådsspørgsmålet er stillet af Christian Juhl (EL).

Adresse:
2-011
Christiansborg
1240


Tilbage til kalenderen »
Vis afholdte arrangementer »