Institut for Menneskerettigheder har inviteret DF’s retsordfører, Peter Skaarup, og SF’s retsordfører, Karina Lorentzen, til at give deres bud på, hvordan vi kan regulere sociale medier med respekt for ytringsfriheden og dens grænser. 

Børneporno, trusler, opildnen til terror og andet ulovligt indhold florerer på de sociale medier. Det vil et flertal i Folketinget gøre op med.

Derfor sætter Institut for Menneskerettigheder i denne debat fokus på, hvordan man kan sikre, at ulovligt indhold bliver fjernet, uden at det går ud over ytringsfriheden.

Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, og Karina Lorentzen, retsordfører for SF, deltager i debatten og giver deres bud på, hvordan de vil regulere sociale medier med respekt for ytringsfriheden – og dens grænser.

De to retsordførere bliver udfordret af seniorforsker Rikke Frank Jørgensen fra Institut for Menneskerettigheder, der forsker i sociale medier og menneskerettigheder.

Debatten er den første i debatserien Godmorgen Menneskeret, hvor Institut for Menneskerettigheder inviterer politikere og eksperter til at vende og debattere aktuelle politiske emner.

Louise Holck, direktør, Institut for Menneskerettigheder, modererer dagens debat.

Debattørerne er følgende: 

  • Karina Lorentzen, retsordfører, SF
  • Peter Skaarup, retsordfører, DF
  • Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker, Institut for Menneskerettigheder

 Debatten foregår online. Tilmelding er nødvendig.

Arrangør:
Institut for Menneskerettigheder

Kontakt info:
Sofie Birch, chefkonsulent, Institut for Menneskerettigheder, sobi@humanrights.dk

Adresse:
Oline
Wilders Plads 8K
1403 København K


Tilbage til kalenderen »
Vis afholdte arrangementer »