Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg har kaldt børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i åbent samråd om ministerens holdning til at bruge muhammedtegninger i undervisningen i folkeskolen.

Samrådsspørgsmål E:

Ministeriets presseafdeling oplyser 24. oktober 2020 til Berlingske, at ”Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil hverken ønsker at stille op til interview om den generelle brug af Muhammed-tegninger i undervisning eller den specifikke prioritering af læringsportalen”, jf. artiklen ’Danmarks officielle læringsportal nævner ikke Muhammed-tegningerne med ét ord’, bragt på berlingske.dk 24. oktober 2020.

Vil ministeren på den baggrund redegøre for sin holdning til anvendelse af den generelle brug af muhammedtegninger i undervisningen i folkeskolen, og vil ministeren endvidere redegøre for, om hun vil tage initiativ til, at der bliver udarbejdet et undervisningsforløb, som kan blive lagt på læringsportalen emu.dk, som kan give inspiration og hjælp til lærerne i forhold til, hvordan de kan planlægge et undervisningsforløb om muhammedkrisen?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Ellen Trane Nørby (V), Alex Ahrendtsen (DF), Jacob Mark (SF), Mai Mercado (K), Mette Thiesen (NB) og Henrik Dahl (LA).

Adresse:
1-133
Christiansborg
1240


Tilbage til kalenderen »
Vis afholdte arrangementer »