FIND DIN KANDIDAT Besvar 11 spørgsmål Se din lokale stemmeseddel Vis startside SØG BLANDT KANDIDATER
Torben Arendal (T)
Om Torben Arendal 11 spørgsmål og svar CV 3 mærkesager Kontakt
Torben Arendal
Fotograf: Erik Berth

Om Torben Arendal


Blev ikke valgt i 2013.

Stiller op i Odsherred.

Arbejde
Privat ansat/selvstændig

Uddannelse
Kandidatuddannelse

Jobbeskrivelse
Arkitekt

Om mig
Jeg er 61 år og lever sammen med min hustru Yvonne i Nr. Asmindrup. Jeg brænder for Odsherred!

Jeg er uddannet arkitekt fra det Kongelige Danske Kunstakademi - Kunstakademiets arkitektskole i København. Jeg har 30 års professionel erfaring som arkitekt.

Min barndom og ungdom har jeg tilbragt i USA og derved har jeg et inderligt kendskab til hvordan et samfund ikke skal indrettes.

Tak til alle de mange stiller, Odsherred borger, som har gjort det muligt for mig at deltage i det kommende kommunalvalg som byrådskandidat for liste T, ALTERNATIVET.

Jeg stiller op fordi jeg er rigtig, rigtig gal på de amerikanske finansforbrydere, som har skabt finanskrisen. Finanskrisen har berørt over tusindvis af danskere, som har mistet deres arbejde og måske oven i købet har været nødsaget til at gå fra hus og hjem. Vi har her i Danmark også oplevet Stein Bagger-typer på Amager, i Roskilde, på Fyn, Tønder og på Fur, alle tilhængere af blå bloks politik og tilhængere af en minimal stat i stil med USA. En asocial samfundsmodel, hvor en promille af befolkningen ejer 40 % af rigdommen uden at betale skat. Dollarbillionærer som har smarte advokater og revisorer såsom KPMG eller WPC for at slippe uden om skat og sende deres formue i skattely.

Skatten i Danmark er for høj af to årsager:



•For det første betaler mange for lidt og for det andet er kontingentet til EU enormt.

Ved at indføre en transaktionsskat på alle finansielle transaktioner, som valutaspekulation, aktiehandel, swaps, derivater, futures, salg af obligationer osv. Provenuet vil kunne finansiere borgernes tab i forbindelse med finanskrisen og samtidig samle enorm formue sammen som buffer i tilfælde af nye kriser skabt af finanssektoren. Ved indførelse af transaktionsskatten, vil vi kunne tilbagekalde dagpenge- og kontanthjælpsreformer. Krisen har med sin tydelighed bevist os, at bankerne ikke magter opgaven.

Vi skal også regulære flere af bankernes produkter, så den ulighed der er mellem borgere med stort rentespænd forsvinder. Samme rente til alle, for samme produkt! Som det er i dag betaler de velbjergede mindre i rente end de fattige. Jeg kender ingen anden sektor, som sælger varer, hvor prisen er afhængig af ens indkomst. Skal Netto også differentiere æblernes pris efter hvor rig man er?

At skrive læserbreve er ikke altid nok. Kun ved politik kan man få indflydelse.




Kend din kandidat bringes i samarbejde med DR
MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK
Er kritikken af en pointbaseret indvandringspolitik ikke provinsiel?
Verden er større end Danmark. Der er andre måder at gøre tingene på end den måde, hvorpå vi hidtil har gjort tingene i Danmark. Vi kunne måske engang imellem ligefrem lære af udlandet. Mon ikke de nuværende rygmarvsreaktioner med kritik af pointsystemet fra Enhedslisten, SF og Radikale Venstre er udtryk for vel megen provinsialisme.
Peter Nedergaard
Peter Nedergaard
Professor, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet, forfatter & debattør