Birthe Oesterling Andersen

Om mig

Har boet i Randers siden 1973 indtil juli 2010. Jeg har været aktiv i Randers Lejerforening og været lægdommer i Boligretten. Været formand i en havekoloni og formand i Beboerhuset i området hvor jeg boede. Jeg har i mange år været medlem af hegnsynet i Randers. Jeg har valgt, at flytte til min hjemegn igen, da min familie er bosat hernede.

Fakta

Uddannelse
Grundskole
Beskæftigelse
Udenfor arbejdsmarkedet
Alder
75 år

Ældrebyrden?

Jeg har aldrig forstået,hvorfor man kalder æld- re en byrde.Jeg har som barn haft megen kontakt med bedsteforældre.De kunne ikke undværes.I dag er familiestrukturen forandret og man bor ikke altid tæt ved familien.Folk er i dag længere tid på arbejdsmarkedet og fysik og psykisk er man helt anderledes.Folk bliver ikke gamle på samme måde som da jeg var barn.De går gavn endnu.

Tilgængelighed.

Et liv som handicappet er ikke let i Danmark.Tilgængelighed er ikke kun fysisk, men at der gives mulighed for lige afgang til livet.Alle kan ikke opnå det, men skal have hjælp til at det kan fungere. Bolig mellem alle andre og ikke gemmes væk. Hjælp og økonomi til at man kan komme rundt.

Miljø

Det er vigtigt, at vi alle lærer,at passe på miljøet.Det skal begynde ved de små børn, så det bliver en naturlig sag for dem. Vi driver rovdrift på kloden, så der skal gøres noget. Vi kan gennem vores adfærd i det daglige selv gøre meget. Her kan regeringen og kommunen være med til at sætte normer for vores adfærd. Der skal ske noget.

Jeg har en uddannelse som pædagog og har arbejdet på flere fabrikker. Desuden er jeg tillært gartner. Jeg har været valg to gange til byrådet i Randers. Aktiv i Randers lejerforening og lægdommer i boligretten. Medlem af hegnsynet i Randers.

Hvor enig er du med Birthe Oesterling Andersen?

Svar på 25 spørgsmål og få svaret.

Tag testen