Cheføkonom til Danmarks Lærerforening
Vil du være med til at sikre fremtidens folkeskole? Trives du i feltet mellem økonomi og politisk interessevaretagelse? Kan du gennemskue de økonomiske konsekvenser af politiske tiltag - og trives du i tæt samarbejde på tværs af fagligheder? Så er du måske vores nye cheføkonom.

Som cheføkonom bliver du en central del af foreningens arbejde for at sikre de nødvendige investeringer til folkeskolen. Du har en stærk samfundsmæssig profil, der kan understøtte vores vision om, at det samfundsøkonomisk - såvel som menneskeligt - kan betale sig at investere i folkeskolen. Du har indsigt i, hvordan man tænker i Finansministeriet, og du taler sproget, når debatten handler om økonomiske regnemodeller, kommunal økonomi og investeringer i velfærdssamfundet. Stillingen som cheføkonom er en nyoprettet funktion, hvor du bliver en del af vores arbejde med interessevaretagelse, og derfor er det vigtigt, at du har politisk forståelse. Du har sans for timing og kan både udtænke og udføre indsatser i samarbejde med relevante kolleger. Du kan give et økonomisk perspektiv på politiske forslag og tænke med i udviklingen af alternativer og nye veje. Samtidig har du en grundlæggende økonomisk indsigt, som du kan sætte i spil, når du skal vurdere og tolke andres analyser og udarbejde grundlag for vores egne økonomiske analyser. Det vil også være en mindre del af opgaven at kunne klæde formanden på til bestyrelsesarbejde af finansiel karakter. Du kommer til at arbejde sammen med kolleger på tværs af organisationen og tæt på den politiske ledelse, og derfor skal du trives med at sætte din faglighed i spil sammen med andre fagligheder. I det daglige bliver du en del af kommunikations- og analyseafdelingen, hvor du indgår i tæt samarbejde med kolleger med kompetencer inden for analyse, pressearbejde og række kommunikationsdiscipliner inden for bl.a. sociale medier, web og intern kommunikation. Derfor er det vigtigt, at du er en udpræget holdspiller, der får energi af relationer og af at være en del af et hold, der sætter en ære i at spille hinanden gode - og have det sjovt sammen imens. Din profil Vi forestiller os, at:
  • Du har relevant erfaring fra en lignende stilling fx et ministerium, en erhvervs-/interesseorganisation, tænketank, eller lignende.
  • Kendskab til fagbevægelsen og/eller folkeskolen er en fordel.
  • Du er økonom eller lignende og har væsentlig økonomisk fagerfaring.
  • Du har erfaring med at udarbejde professionelle beregninger af økonomiske konsekvenser ved finanslov, reformer og lovændringer.
  • Du har forståelse for og kan rådgive i kommunal budgetlægning, og du har kendskab til de kommunale økonomiforhandlinger.
  • Du har erfaring med at arbejde i et politisk styret miljø, hvor deadlines og mål kan variere med kort varsel.
  • Du har mod på at være vores økonomiske ekspertstemme i medierne, fx i samspil med cheføkonomer fra andre organisationer. Derfor formår du også at skære dine budskaber til.
  • Du har indsigt i eller mod på at få indsigt i den finansielle sektor i et omfang, så du kan understøtte formanden i hans bestyrelsesarbejde. Hvis du ikke er stærk på dette felt, skal du have mod på at bygge på her, så du i samspil med andre kræfter i sekretariatet kan sikre, at der bliver givet den nødvendige understøttelse.
Vi tilbyder En arbejdsplads i hjertet af København med attraktive ansættelsesvilkår og fokus på et sundt arbejdsmiljø. Du bliver en del af vores afdeling for kommunikation, analyse og presse. Vi er i afdelingen 15 ambitiøse kolleger, som arbejder tæt sammen, og som med forskellige fagligheder sparrer på tværs af kompetencer. Vi går op i, at det skal være både udfordrende og sjovt at gå på arbejde, og vi laver ofte sociale aktiviteter. Vilkår Ansættelsen er omfattet af overenskomst mellem Danmarks Lærerforening og konsulentklubben i sekretariatet. Lønindplacering sker jf. overenskomsten efter det kommunale lønsystem ud fra kvalifikationer og erfaring. I ansættelsen indgår en arbejdsgiverbetalt PFA pensionsordning på 17,3 procent. Arbejdstiden er tilrettelagt ud fra 37 timer ugentligt. Vi har 6 ugers ferie og mulighed for optjening af 12 ekstra fridage. Stillingen ønskes besat pr. 1. juni 2023. Vil du vide mere? Kontakt gerne afdelingschef for kommunikation og analyse Pernille Louise Lauridsen på telefon 5314 4393 eller pll@dlf.org. Vi skal modtage din ansøgning og CV senest torsdag den 20. april 2023 kl. 12.00. Vi forventer at holde første runde ansættelsessamtaler mandag den 24. april og anden runde samtaler onsdag den 26. april. Der vil indgå en case som en del af en eventuel anden samtalerunde. Stillingen søges via knappen “søg dette job" her på siden. Vi glæder os til at modtage din ansøgning!
Danmarks Lærerforening er en partipolitisk uafhængig organisation med 81.500 medlemmer, hvoraf hovedparten er lærere i folkeskolen. Danmarks Lærerforening varetager medlemmernes tjenstlige og økonomiske interesser og arbejder for pædagogisk udvikling af folkeskolen.

Icon
Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen
0:000:00