Justitsministeriets departement søger en erfaren presse- og kommunikationsrådgiver
Vi søger en ny presse- og kommunikationsrådgiver, som får til opgave at håndtere de mange løbende henvendelser fra medierne og at planlægge strategisk, offensiv politisk kommunikation.

Justitsministeriets område er konstant i mediernes søgelys, og sager om bl.a. strafskærpelser, terror, bandekriminalitet og meget andet ligger højt på dagsordenen i den offentlige debat. Justitsministeriet er ansvarlig for myndighederne i det samlede justitsvæsen fra politiet, PET og anklagemyndigheden over til domstolene og fængslerne. Vi søger nu en erfaren presse- og kommunikationsrådgiver til Kommunikationssekretariatet. Om Kommunikationssekretariatet Kommunikationssekretariatet er en del af Policy- og Ledelsessekretariatet i Justitsministeriets departement. Vi understøtter ministeren og departementet med både ekstern og intern kommunikation. Vores opgaver består først og fremmest af pressehåndtering, planlægning af udspil og langsigtet strategisk kommunikation, men koncernkommunikation, web og sociale medier indgår også i vores portefølje. Du kommer derfor til at arbejde tæt på ministeren og departementets direktion, og du vil samtidig have tæt dialog med departementets fagkontorer. Du kommer også til at få et stort netværk i centraladministrationen og blandt koncernens ca. 22.000 ansatte. Om stillingen Vi søger en presse- og kommunikationsrådgiver, som først og fremmest får til opgave at håndtere de mange løbende henvendelser fra medierne og at planlægge strategisk, offensiv kommunikation. Samtidig kommer du til at arbejde med øvrige kommunikationsopgaver, herunder sociale medier. Det er afgørende, at du - ud over at være en dygtig formidler - også har politisk tæft, arbejder sikkert og hurtigt under tidspres, kan holde styr på fakta og har forståelse for arbejdet i en politisk styret organisation. Du får mulighed for at arbejde i et stærkt fagligt miljø med en spændende dagligdag helt tæt på den politiske beslutningsproces. Vi kan tilbyde et udfordrende og selvstændigt job med en alsidig hverdag sammen med gode kolleger. Om dig Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund. Det kan for eksempel være som journalist, cand.comm., cand.scient.pol. eller lignende. Vi ser gerne, at du:
  • har solidt kendskab til pressehåndtering, mediernes arbejdsgange og har prøvet kræfter med forskellige typer af kommunikationsopgaver i en større organisation,
  • skriver i et let og mundret sprog, har politisk tæft og blik for den store fortælling,
  • arbejder struktureret og analytisk og er i stand til at bevare overblikket i pressede situationer,
  • er imødekommende og venlig,
  • har respekt for nødvendigheden af kvalitetssikring,
  • tager ansvar, er vedholdende og byder ind med løsningsforslag og
  • er fleksibel og indstillet på, at der vil være arbejde på skæve tidspunkter som led i Kommunikationssekretariatets vagtplan.
Løn- og ansættelsesforhold Løn- og ansættelsesforhold fastsættes i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst i staten. Indplacering sker afhængig af kvalifikationer. Stillingen ønskes besat snarest muligt og senest 1. november 2022. Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes. Ansøgning Ansøgningen vedlægges CV, eksamensbevis, herunder karakterudskrifter, og eventuelle udtalelser fra tidligere arbejdsgivere. Ansøgningen skal være modtaget i rekrutteringssystemet senest den 25. september 2022 kl. 12. Vi forventer at holde samtaler i uge 39. Stillingen søges via knappen “søg dette job" her på siden. Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til kommunikationschef Emil Melchior på [email protected] eller telefon 4037 6737. Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge stillingen.
Justitsministeriet varetager opgaver vedrørende det samlede justitsvæsen, herunder politi- og anklagemyndighed, retsvæsen og kriminalforsorg. Under ministeriet hører endvidere fondslovgivningen og registerlovgivningen.

Læs mere på www.jm.dk

Icon
Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen
0:000:00