Pressechef til Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Vil du arbejde med den grønne omstilling i en central funktion tæt på ministeren? Arbejder du strategisk og kan du koordinere mange presseopgaver og samtidig lynhurtigt levere gode historier i krydsfeltet mellem presse, politik og kommunikation? Er du en dygtig rådgiver, god til at motivere andre og kan du bevare overblikket, når der er travlt? Så er du måske vores nye pressechef.

Om jobbet Den nye regering har defineret klimakrisen som vor generations største udfordring. Regeringen har på den baggrund formuleret de mest ambitiøse klimamål for Danmark nogensinde, idet målet om klimaneutralitet fremrykkes til 2045, mens der sættes et helt nyt mål om 110 pct. reduktion i 2050. Det kræver gennemgribende forandringer i samfundet og stiller bl.a. store krav til ministeriets presse- og kommunikationsarbejde. Vi søger snarest en visionær og strategisk orienteret pressechef, der vil spille en central rolle i fortællingen om ministeriets arbejde for at indfri de ambitiøse klimamål. Du vil være ansvarlig for et mindre team af presserådgivere og I har sammen ansvaret for den daglige pressehåndtering samt planlægning og eksekvering af proaktive kommunikationsindsatser på tværs af kanaler. Du vil rådgive og agere sparringspartner for ministeren på presse og kommunikation, samt medvirke til den daglige ledelse på området. Vi kan tilbyde en spændende arbejdsplads med topengagerede kollegaer og muligheden for at bidrage til den grønne omstilling af Danmark. Du vil herudover få mulighed for at være med til at sætte dit præg på arbejdet i det nyligt fusionerede minister- og ledelsessekretariat, der både arbejder med minister- og ledelsesbetjening, strategiske udviklingsopgaver, kommunikation og presse for ministeren og ministeriet. Om dig Du har solid erfaring med proaktiv og reaktiv mediehåndtering og med sparring med og rådgivning af topledere. Du har et godt netværk blandt journalister, en stor kontaktflade til medierne og kan planlægge og eksekvere på tværs af kanaler. Du arbejder strategisk, kender mediernes arbejdsrytme indgående og kan motivere mennesker omkring dig. Du er struktureret, kan lægge en plan og få andre med. Du holder hovedet koldt, når der er travlt og sætter dig ind i den faglige substans. Du har politisk forståelse og er i stand til at sætte dig i ministerens sted. Kendskab til klima-, energi- og forsyningsområdet vil være en fordel, men er ikke et krav. Derudover skal du være forberedt på, at du i perioder vil have en stor arbejdsbelastning og at dine arbejdstider vil være varierende. Vi tilbyder
 • Et særdeles spændende og varieret arbejde i et politisk orienteret miljø med en bred interessekreds
 • Et ministerområde præget af nytænkning, dygtighed og strategiske muligheder
 • Et stærkt fokus på at skabe forandring på et højt fagligt og professionelt niveau
 • Gode personlige udviklingsmuligheder
 • Dygtige og ligefremme kolleger med drive og gå-på-mod
 • God mulighed for at præge egne opgaver
I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har vi fokus på internationale og nationale karriereveje, og derfor kan en ansættelse hos os på sigt føre til andre stillinger i og uden for koncernen. Klima, energi og forsyning er områder med stor international bevågenhed. En stilling i ministeriet kan derfor være et første skridt i en international karriere som udsendt attaché ved danske ambassader eller som ansat ved andre internationale organisationer og agenturer. Løn- og ansættelsesvilkår Stillingen er på fuld tid. Løn og ansættelsesforhold sker som chefkonsulent i henhold til AC-overenskomsten. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Yderligere oplysninger Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til kontorchef Lars Beer Nielsen på tlf. 61 62 30 19 eller presserådgiver Frida Kok på tlf. 2479 9970. Ansøgning Send din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andre bilag (pdf-format), så vi har det senest den 28. februar 2023. Ansøgninger skal indsendes via linket på ministeriets jobportal. Stillingen er til besættelse snarest muligt. I forbindelse med rekrutteringsprocessen skal du være indstillet på at gennemføre et personprofil- og testforløb. Ministeriet betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen. I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for et klimaneutralt samfund i vækst og balance. Vi udvikler grundlaget for grøn omstilling i Danmark og globalt, vi udvikler rammerne for fremtidens grønne forsyning, og vi skaber grunddata og viden, der kan understøtte politisk handling og skabe reel forandring for klima og samfund. Det gør vi i dialog med vores omverden og med fokus på faglighed, samarbejde og trivsel i arbejdet. Læs mere om ministeriet på kefm.dk.

  Icon
  Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
  Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen