Faglærte hos Aalborg Portland skyder Enhedslistens forslag i CO2-forhandlinger ned

De fag- og ufaglærte på Aalborg Portland er uforstående overfor Enhedslistens forslag om at sætte CO2-afgiften yderligere op og bruge 250 millioner kroner på at efteruddanne medarbejderne til nye, grønne job. Det er de allerede i fuld gang med på virksomheden, lyder det.

Aalborg Portland har været i centrum for regeringens udspil til en ny CO2-afgift, fordi virksomheden får godt 600 millioner kroner i rabat. Enhedslisten har siden foreslået at øge afgiften yderligere mod at bruge flere penge på efteruddannelse. Det afviser de ansatte. 
Aalborg Portland har været i centrum for regeringens udspil til en ny CO2-afgift, fordi virksomheden får godt 600 millioner kroner i rabat. Enhedslisten har siden foreslået at øge afgiften yderligere mod at bruge flere penge på efteruddannelse. Det afviser de ansatte.  Foto: Colourbox
Rikke Brøndum

En højere afgift til de forurenende virksomheder og samtidig 250 millioner kroner til at efteruddanne sig til helt nye, grønne job i andre brancher. 

Det tilbud skulle umiddelbart lyde tillokkende for lønmodtagerne på landets industrivirksomheder.

Men ikke for de ansatte på Aalborg Portland. Her mener fællestillidsmanden for medlemmerne af 3F, Dansk El-forbund og Dansk Metal, at Enhedslistens seneste forslag til forhandlingerne om en CO2-afgift er skudt helt ved siden af.