Djøf afviser mafiametoder

VALLENSBÆK: Formand for de offentlige chefer i Djøf Henning Thiesen tager kraftigt afstand fra de beskyldninger, borgmester Henrik Rasmussen (K) har rettet mod foreningen.
Djøf benytter hverken mafiametoder eller udøver afpresning mod kommunen, slår Henning Thiesen fast.
Djøf benytter hverken mafiametoder eller udøver afpresning mod kommunen, slår Henning Thiesen fast.Foto: Beredskabsstyrelsen
Christian Juhl Mølgaard

Henning Thiesen, der er formand for de offentlige chefer i Djøf, giver nu borgmesteren i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen, svar på tiltale, efter at borgmesteren har rettet alvorlige beskyldninger mod foreningen.

"Vi benytter hverken mafiametoder eller udøver afpresning mod kommunen. Forholdene for kommunaldirektøren i Vallensbæk har været urimelige og stærkt belastende. Arbejdsvilkårene har desværre ført til, at kommunaldirektøren er sygemeldt og ikke har kunnet varetage sit job siden slutningen af august," siger Henning Thiesen og fortsætter:

"Djøf har flere gange forsøgt at få kommunen til at indgå en fratrædelsesaftale for kommunaldirektøren. Det har kommunen ikke ønsket. Kommunen har afvist at forhandle med Djøf."

Han tilføjer, at Djøfs ønske hele tiden har været at løse sagen via en fratrædelsesaftale, så både kommunaldirektøren og kommunen kan komme videre.

"Det er en helt sædvanlig måde at løse den slags sager på. Og også den rigtige måde. Vi undrer os meget over kommunens afvisning af en mindelig løsning, siger han og fortsætter:

"De oplysninger, kommunaldirektøren er kommet med om forholdene i Vallensbæk, ser vi på med meget stor alvor. Når Vallensbæk Kommune vælger selv at undersøge, om der er foregået noget ulovligt, råber vi vagt i gevær. Det strider mod alle grundlæggende principper i forhold til retssikkerhed, troværdighed og god forvaltningsskik, at kommunen undersøger sig selv. Også selv om kommunen henter bistand i KL. Derfor har vi valgt at indbringe sagen for Statsforvaltningen Hovedstaden. Vores ønske er, at der gennemføres en uvildig undersøgelse af forholdene i Vallensbæk Kommune," slutter Henning Thiesen.

Dokumentation

Her er citatet, Henning Thiesen reagerer på:

"Jeg kan fuldstændig afvise anklagerne, som er absurde. Det her er ren afpresning fra DJØF's side. Betal, eller vi går ud med grove løgne. Det er helt uacceptabelt, og jeg vil hverken finde mig i løgnene eller mafiametoderne. Det er rigtigt, at jeg har et maleri hængende, som min kone har lavet. Men det er mit eget, ikke kommunens. Og hun har ikke lavet så meget som en skitse til et julekort, netop for at undgå misforståelser. Hun har aldrig modtaget en krone fra kommunen. Jeg har heller aldrig været involveret i en sag, hvor mine pårørende var part - eller anmodet om at få bygget en børnehave i landzone. Tværtimod har jeg arbejdet sammen med kommunalbestyrelsen om at indlemme området i byzone. Jeg kan blankt afvise alle anklager og ser frem til at blive renset i en tilbundsgående undersøgelse." 

Henrik Rasmussen (K)
Borgmester i Vallensbæk Kommune


Læs mere her


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00