Analyse: Sundhedsreform på usikker grund

ANALYSE: Sundhedsreformen og det kommende folketingsvalg vil dominere den sundhedspolitiske sæson. Valget kan dog sende reformen i glemmebogen. Der er også et par andre sager, du bør holde øje med.

Lars Løkke Rasmussen (V) ventes at fremlægge sundhedsreformen i løbet af få uger. Partiformand Mette Frederiksen (S) lover omvendt, at regionerne ikke skal nedlægges. 
Lars Løkke Rasmussen (V) ventes at fremlægge sundhedsreformen i løbet af få uger. Partiformand Mette Frederiksen (S) lover omvendt, at regionerne ikke skal nedlægges. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi kan lige så godt tage dem først. De to centrale begivenheder i 2019, som får afgørende betydning for sundhedsvæsenet i årene frem: regeringens sundhedsreform og folketingsvalget.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har bebudet, at den længe ventede sundhedsreform ser offentlighedens lys i januar.

Der er meget lidt håndfast viden om, hvad reformen vil indebære. Lars Løkke Rasmussen har dog slået fast, at der skal etableres 21 såkaldte sundhedsfællesskaber. Fællesskaber, der skal centreres omkring hvert af de 21 akutsygehuse og de omkringliggende kommuner og praktiserende læger. Hvem der i detaljer skal styre de 21 sundhedsfælleskaber, og hvilke opgaver de præcist skal løse, er dog ikke officielt meldt ud. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00