Bedre Balance-borgmestre i foretræde på Borgen

UDLIGNING: Afskaffelsen af hovedstadsudligningen kommer på folketingspolitikernes bord, når borgmestre fra udligningsinitiativet Bedre Balance torsdag gæster Christiansborg.

Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S), tropper torsdag op i Folketingets Social- og Indenrigsudvalg sammen med Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).
Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S), tropper torsdag op i Folketingets Social- og Indenrigsudvalg sammen med Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).Foto: /ritzau/Claus Fisker
Kim Rosenkilde

Der er ikke udsigt til, at hovedstadsudligningen vil blive afskaffet med en kommende omlægning af det kommunale tilskuds- og udligningssystem.

Frem for at fordele hovedstadsudligningen ud over hele landet, så lægger regeringen med sin rapport om udligningsordningen op til at skrue på en række andre knapper, som samlet vil flytte op imod en milliard kroner fra hovedstadsområdet til primært Fyn og Jylland.

Men det er ikke tilstrækkeligt, mener borgmestrene bag udligningsinitiativet Bedre Balance, der i godt tre et halvt år har ført krig mod hovedstadsudligningen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00