Bent Hansen stopper ved næste valg

NAVNE: Formand for Region Midtjylland, Bent Hansen (S), genopstiller ikke ved næste valg. Dermed sætter han efter mere end 35 år en stopper for sin karriere som politiker.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Emma Qvirin Holst

2017 bliver Bent Hansens (S) sidste år som politiker.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Regionsrådsformanden for Region Midtjylland og formand for Danske Regioner genopstiller ikke ved regionsrådvalget i november 2017, og han fratræder samtidig alle sine officielle poster ved udgangen af året.

"Det har været en hård beslutning, som har ødelagt min jul, men jeg kunne ikke se mig selv sidde som 73-årig som formand for regionsrådet. Og jeg ville ikke kunne holde mig selv ud, hvis jeg stillede op og vidste, at jeg skulle trække mig midt i perioden og skulle lyve om det over for pressen," siger Bent Hansen til Viborg Stifts Folkeblad.

Bent Hansen vinker dermed i slutningen af 2017 farvel til en lang politisk karriere, der begyndte, da han blev medlem af Viborg amtsråd i 1982 for Socialdemokratiet. I 1990 blev han valgt som amtsborgmester, en post han havde til og med 2006. Efter amternes nedlæggelse blev han i 2007 valgt som regionsrådsformand for den nye Region Midtjylland.

Det er nu op til Socialdemokratiet at finde en efterfølger, men Bent Hansens egen favorit er 35-årige Anders Kühnau fra Horsens.

Formanden for Region Sjælland, Jens Stenbæk (V), har også meddelt, at han ikke genopstiller ved valget. Her vil Venstres finansordfører, Jacob Jensen, i stedet forsøge at genvinde Venstres formandskab i regionen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bent Hansen

Bestyrelsesformand, Grenaa Havn., fhv. regionsrådsformand (S), Midtjylland og formand for Danske Regioner
cand.mag. i historie og samfundsfag (Aarhus Uni. 1976)

0:000:00