Debat

Borgmester: Udflytningsstop er snæversynet logik

REPLIK: Når Julie Frølich (S) argumenterer for, at udflytningslobbyismen er gået over gevind, er det udtryk for snæversynet logik, mener Guldborgsunds borgmester, John Brædder (G). Udflytning skaber nemlig gode effekter og et Danmark i balance.

Udflytning af arbejdspladser gavner Danmark, mener borgmester John Brædder (G).
Udflytning af arbejdspladser gavner Danmark, mener borgmester John Brædder (G).
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af John Brædder (Guldborgsundlisten)
Borgmester i Guldborgsund Kommune

Jeg må indrømme, at jeg blev forbavset, da jeg læste Julie Frølichs (S) replik i Altinget forleden. Som kandidat til Københavns Borgerrepræsentation kan det ikke undre nogen, at Julie nu forsøger at bremse, at flere statslige arbejdspladser flytter væk fra hendes ”provsti”. Men at kalde udflytningsplanerne for snæversynet logik giver jo slet ingen mening.

Jeg forestiller mig, at det må være sådan en som mig, hun tiltaler som såkaldt ”udflytningslobbyist”, for ja, jeg arbejder aktivt for at tiltrække statslige opgaver til Guldborgsund Kommune. Men jeg føler mig på ingen måde truffet i forhold til hendes påstand om, at vi kun har fokus på, hvad der gavner vores respektive lokalområder og ikke på, hvordan udflytningen gavner Danmark. Og jeg kan heller ikke genkende påstanden om, at vi ikke har svar på, hvilke statslige opgaver der vil kunne løses bedre. Tværtimod.

Derfor er jeg selvfølgelig meget uenig, når hun påpeger, at udflytningslobbyen er gået over genvind. Det er den på ingen måde! Jeg vil derimod kvittere for, at ”centraliseringslobbyen” langt om længe har fået en opbremsning. Og jeg vil på det kraftigste pointere, at det faktisk er hele Danmark til gavn.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Udflytning til gavn for Danmark
Lad mig komme med et eksempel fra første udflytningsrunde. I Guldborgsund fik vi fornøjelsen af at byde velkommen til i alt 86 medarbejdere fra Slots- og Kulturstyrelsen og Erhvervsstyrelsen. Selve den praktiske udflytning er forløbet helt optimalt, og vi ved, at opgaveløsningen flere steder er blevet markant forbedret efter indflytningen her i Nykøbing Falster.

Det gør sig eksempelvis gældende for Erhvervsministeriets Kundecenter, hvor kundetilfredshed og serviceniveauet er blevet markant forbedret. Det vil sige en samlet gevinst for kundecentret, for vores område, men i særdeleshed også for Danmark. Dette er ét eksempel, men jeg ved, at der er rigtigt mange andre gode eksempler.

Jeg vil anbefale Julie Frølich at spørge sig selv, om det ikke netop er snæversynet logik i litervis, når hun foreslår at sætte en prop i udflytningen! 

John Brædder (G)
Borgmester, Guldborgsund Kommune

Danmark i balance
Julie har selvfølgelig en pointe i, at der bør være fokus på, hvilke statslige opgaver det giver mening at flytte ud, og hvor det giver mening at placere dem. Og det er jo netop det, vi bestræber os på. Ellers giver det jo ingen mening. Jeg er meget enig med regeringen, når de har blik for at sikre et godt match mellem de opgaver, der skal udflyttes, og de opgaver og kompetencer, der er i modtageområdet. For det er netop, når disse faktorer spiller med, at det hele går op i en højere enhed og vi sikrer gode resultater!

Det er blandt andet derfor, at vi her fra Guldborgsund Kommune har peget på, at Erhvervsstyrelsens kompetencer inden for byplanlægning og planloven med fordel kan flytte under samme tag som landdistriktsteamet i Nykøbing Falster. På den måde sikrer man et godt match og skaber optimalt grundlag for synergi og god opgaveløsning.     

I forlængelse af de førnævnte gode resultater med udflytningen af Erhvervsstyrelsens kundecenter har vi ligeledes peget på de oplagte perspektiver i at flytte ATP Kundecenter under Erhvervsstyrelsen, så de kommer under samme tag i Nykøbing Falster. Dermed kan vi jo netop sikre, at best practice kan bredes ud til fælles gavn.

Jeg ser meget frem til regeringens anden udflytningsbølge, som jeg er sikker på vil skabe gode effekter i hele Danmark og er med til at skabe et Danmark i balance.

Jeg vil anbefale Julie Frølich at spørge sig selv, om det ikke netop er snæversynet logik i litervis, når hun foreslår at sætte en prop i udflytningen!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Brædder

Byrådsmedlem, Guldborgsund (G), formand for Foreningen af lokallister, gårdejer, formand Guldborgsund håndbold.
Agraøkonom (Næsgaard Agerbrugsskole)

0:000:00