Debat

Borgmester til regeringen: Fjern nu den stupide seksdagesregel

DEBAT: Regeringen bør fjerne reglen om, at turister skal booke mindst seks sammenhængende overnatninger for at komme ind i landet. Reglen er et uretfærdigt benspænd for turismebranchen, der i forvejen bløder, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

I en krisetid, hvor vores grænser har været lukket alt for længe, giver det altså ingen mening at opretholde et vilkårligt tal for overnatninger i København, skriver&nbsp;Cecilia Lonning-Skovgaard (V).<b><br></b>
I en krisetid, hvor vores grænser har været lukket alt for længe, giver det altså ingen mening at opretholde et vilkårligt tal for overnatninger i København, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Københavns Kommune

Så kom de annoncerede grænselempelser, og de er da et godt skridt på vejen.

Men den københavnske turistbus kører stadig i det tunge gear i slæbesporet med håndbremsen trukket.

For selvom turister fra vores svenske naboregioner og Slesvig-Holsten nu ikke længere skal overnatte seks gange for at komme ind i landet, så gælder det krav stadig for alle andre turister, der kommer til landet.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Et tosset benspænd
Og det er da helt hen i sommervejret. Som jo faktisk viser sig fra sin allerbedste side for tiden med en strålende sol, der burde bage ned på udenlandske turister fra hele verden. Også dem, der ikke har tid eller råd til at blive her i seks dage.

Så kære regering: Få nu fjernet den stupide seksdages-regel.

Det er et tosset benspænd, som både er ulogisk og uretfærdigt over for de tomme hoteller, restauranter og turistattraktioner, der lige nu styrtbløder uden de udenlandske turister.

Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Københavns Kommune

Det er et tosset benspænd, som både er ulogisk og uretfærdigt over for de tomme hoteller, restauranter og turistattraktioner, der lige nu styrtbløder uden de udenlandske turister.

Alt for komplicerede kriterier
I en krisetid, hvor vores grænser har været lukket alt for længe, giver det altså ingen mening at opretholde et vilkårligt tal for overnatninger i København, når man samtidig åbner op for, at flere turister må komme til landet.

Hvorfor miste alle de turister, som ikke har tænkt sig at blive i seks nætter? Har vi virkelig råd til det?

Og derudover er det omfattende system, som regeringen lægger op til, med diverse objektive kriterier for åbne eller lukkede lande, efter min mening også alt for kompliceret for menigmand.

Kan jeg bestille et hotel i juli nu, eller kan jeg ikke? Og hvad sker der, hvis et land ændrer status, mens jeg er i det?

Læs også

Vælg dato med åbning for alle
Alle de spørgsmål, som systemet rejser, vil være ødelæggende for almindelige menneskers mulighed for at planlægge en ferie.

Og det vil ramme turistmotoren i København, som kører på dampe, fordi turisterne har stået derude og banket på ved vores grænser alt for længe.

I mine øjne bør de objektive kriterier erstattes af den mest simple udgave: En bestemt dato med garanteret åbning for alle lande. Det er da til at finde ud af.

Så mens regler og krav står for fald, og det går så godt med genåbningen. Skal vi ikke bare fjerne den seksdages-regel med det samme? Det vil være godt for Danmark, for København og for danskerne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Cecilia Lonning-Skovgaard

HR-direktør, DFDS, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune, medlem, Borgerrepræsentationen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), Master of Public Administration (Kennedy School of Government, Harvard University 2000)

0:000:00