Coronakrise kan sætte en ny kurs for velfærdspolitikken

ANALYSE: Statsministeren bereder danskerne på, at covid-19-krisen kan betyde et ”forandret” velfærdssamfund. Krisestemning er tilbage, og det kan flytte fokus fra offentlige budgetter til virksomheder og arbejdspladser.

Statsminister Mette Frederiksen (S) talte på et pressemøde mandag om covid-19's betydning for det danske velfærdssamfund sammen med KL-formand Jacob Bundsgaard (S).
Statsminister Mette Frederiksen (S) talte på et pressemøde mandag om covid-19's betydning for det danske velfærdssamfund sammen med KL-formand Jacob Bundsgaard (S).Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der ligger i det hele taget en ny usikkerhed under hverdagen. En ny sårbarhed. Og selv når vi begynder at åbne Danmark op igen, så vil meget være forandret.

Mette Frederiksen (S)
Statsminister

Med coronakrisen har virkeligheden for alvor overhalet den socialdemokratiske regerings forsøg på at navigere i en svær parlamentarisk situation ved at holde sig striks til en på forhånd udstukket kurs.

Strategiske fireårsplaner og detaljerede drejebøger er for en tid lagt på hylden, mens covid-19-smitten har gjort det svært at føre praktisk politik med meget mere end et par ugers sigte.

Efter de seneste ugers hæsblæsende arbejde med krisehåndtering i hidtil ukendt farvand gjorde statsminister Mette Frederiksen (S) mandag eftermiddag imidlertid et forsøg på at løfte blikket ud over den aktuelle beslutning om at forlænge den omfattende nedlukning af store dele af det danske samfund.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00