Corydon: Kommunerne skal i arbejdstøjet

DOKUMENTATION: Finansminster Bjarne Corydon roser kommunernes økonomistyring, men mener, at de fortsat kan forbedre effektiviteten. Han mener blandt andet, at kommunerne kan vinde på digitalisering.
Foto: Lars Bertelsen
Pernille Diana Castle Møller

Ved Kommunaløkonomisk Forum 2013 roste finansminister Bjarne Corydon (S) kommunerne for deres økonomiske ansvarlighed, men opfordrede dem samtidig til at trække i arbejdstøjet og forberede sig på de kommende års økonomiske udfordringer.
 
Regeringen igangsætter en modernisering af den offentlige sektor frem mod 2020. Statslige og kommunale initiativer skal sætte ressourcer af til den borgernære service, samtidig med at kommunerne får frihed til at forny deres måde at løse opgaver på. Men Bjarne Corydon påpeger i sin tale, at kommunerne også skal være åbne over for standardiserede løsninger, da det kan være dyrt at have 98 forskellige løsninger.

Ministeren stillede kommunerne over for følgende opgaver:
 
Indsatsområder

Ifølge Bjarne Corydon har flere kommuner givet udtryk for et ønske om, at anlægsniveauet kunne være højere. Derfor giver regeringen kommunerne mulighed for yderligere at veksle serviceudgifter til anlægsinvesteringer i år. Dette er under forudsætning af, at omprioriteringen sker inden for den samlede budgetramme. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00