Dagens podcast: Et flertal uden om regeringen vil stoppe privatisering af kritisk infrastruktur

AJOUR: Det skal ikke være muligt at sælge størstedelen af eksempelvis danske vand-, el- og varmeværker. Det er et flertal uden om regeringen blevet enige om. Men kommer den aftale egentlig til at få betydning?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Et flertal bestående af alle partier i Folketinget uden om regeringen er blevet enige om en aftale, som skal forhindre privatisering af kritisk infrastruktur.

Hvis der fremover skal ske nye salg, kan det kun ske, hvis køberen enten har det offentlige eller forbrugerejede selskaber som majoritetsejer. Over 50 procent af aktiemajoriteten må altså ikke sælges til en privat investor.

Men da Goldman Sachs købte sig ind i Dong, købte de kun 19 procent af virksomheden – så kommer aftalen til at få stor betydning, som man mener blandt partierne eller ej? Det ser Altinget: ajour nærmere på i dagens udgave med hjælp fra journalist Klaus Ulrik Mortensen.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Politisk Stuegang: En langtfra færdig reform Politisk Stuegang: En langtfra færdig reform Næste artikel Valgpodcast: Finansieringen er det svage punkt i Frederiksens velfærdsudspil Valgpodcast: Finansieringen er det svage punkt i Frederiksens velfærdsudspil
Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

KØF: Formanden for Det Økonomiske Råd, professor Carl-Johan Dalgaard, forventer ikke, at en kommende velfærdslov vil gøre nogen større forskel for udviklingen af de offentlige udgifter. Men detaljerne kan få konsekvenser lokalt.