Dagens podcast: Kommunerne får flere penge – men velfærd er også blevet dyrere

PODCAST: I takt med at der kommer flere ældre og børn i landet, er der behov for flere penge til at opretholde velfærdsniveauet i kommunerne. Er der så ikke penge til andet?

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Fredag kunne kommunerne og staten præsentere, hvor mange penge der er til velfærd på det kommunale niveau i 2020.

Og det var det største løft i ti år – ikke siden finanskrisen har kommunerne fået 2,2 milliarder kroner til velfærd – men det betyder ikke nødvendigvis, at der er mere velfærd til borgerne.

For der er nemlig flere borgere om velfærden, og derfor er der plads til færre nye tiltag.

Altinget Ajour ser nærmere på aftalen i dagens udsendelse, hvor kommunalredaktør Kim Rosenkilde er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Dagens podcast: Kan psykiatrien nu se frem mod et økonomisk løft? Dagens podcast: Kan psykiatrien nu se frem mod et økonomisk løft? Næste artikel Podcast: Regeringen står over for sprængfarlig kamp om milliarder til kommuner Podcast: Regeringen står over for sprængfarlig kamp om milliarder til kommuner
Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

POLITISK STUEGANG: Hvis det står til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, skal styrelsen bestemme mere over, hvordan kommunerne passer deres sundhedsopgaver med for eksempel at forebygge sygdom og dårligt helbred blandt børn og voksne. Det er en af flere interessante meldinger fra topembedsmanden i Altingets podcast, hvor han også bliver spurgt, hvorfor han ikke længere er med til regeringens pressemøder om corona.