Dagens podcast: Regeringen vil vise sig som et hovedstadsparti med sin plan for København

AJOUR: Regeringen har flyttet en stor bunke offentlige job fra København og ud i landet. Men med hovedstadsplanen har regeringen gjort sig umage for at gøre både vælgere og borgmestre i området glade.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Københavns Kommune har længe været en rød kommune, og for de fleste af omegnskommunerne gælder det også.

Men Venstre, Liberal Alliance og Konservative gør sig til over for vælgerne i hovedstaden med det hovedstadsudspil, som regeringen præsenterede i sidste uge.

52 initiativer bestod planen af, og flere af tiltagene – eksempelvis en ny havnetunnel – kan ifølge regeringen finansiere sig selv.

Hvordan hænger det sammen? Altinget: ajour og transport- og kommunalredaktør Kim Rosenkilde ser nærmere på udspillet i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Løkke i stort interview: Hellere et godt sundhedsforlig end et bredt forlig Løkke i stort interview: Hellere et godt sundhedsforlig end et bredt forlig Næste artikel Politisk Stuegang: Postnummerbingo forsvinder ikke med en sundhedsreform Politisk Stuegang: Postnummerbingo forsvinder ikke med en sundhedsreform
Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

KØF: Formanden for Det Økonomiske Råd, professor Carl-Johan Dalgaard, forventer ikke, at en kommende velfærdslov vil gøre nogen større forskel for udviklingen af de offentlige udgifter. Men detaljerne kan få konsekvenser lokalt.