Dagens podcast: Sådan bliver velfærdsløft til lokale sparekrav

AJOUR: Kommunernes velfærdsbevillinger bliver med den nye finanslovsaftale beskåret med et milliardbeløb over fire år. Samtidig taler regeringen og Dansk Folkeparti om et velfærdsløft. Hvordan det hænger sammen, ser vi på i dagens Ajour.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Finansloven byder på et velfærdsløft. Sådan lød det blandt andet fra finansminister Kristian Jensen (V), da han sammen med resten af regeringen og Dansk Folkeparti i sidste uge fremlagde aftalen om finansloven for 2019.

Men samtidig står der i aftalen, at Dansk Folkeparti og regeringen er enige om at reducere kommunernes udgiftsloft med en halv milliard hvert år de næste fire år.

Det betyder, at der over fire år vil forsvinde i alt tre milliarder fra den kommunale ramme til velfærd. Hvordan hænger det sammen med et velfærdsløft? Og hvorfor stemmer Dansk Folkeparti for det?

Altinget: ajour gør dig i dag klogere på sagen med kommunalredaktør Kim Rosenkilde i studiet.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Politisk Stuegang: KL-direktør forsvarer kommuners sundhedsindsats Politisk Stuegang: KL-direktør forsvarer kommuners sundhedsindsats Næste artikel Dagens podcast: Hvorfor har vi overhovedet brug for en sundhedsreform? Dagens podcast: Hvorfor har vi overhovedet brug for en sundhedsreform?
Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

KØF: Formanden for Det Økonomiske Råd, professor Carl-Johan Dalgaard, forventer ikke, at en kommende velfærdslov vil gøre nogen større forskel for udviklingen af de offentlige udgifter. Men detaljerne kan få konsekvenser lokalt.