Ekspert: Slagelse-aftale afhænger af Dyrbys gode vilje

BORGMESTERAFTALE: Slagelses nye borgmester, John Dyrby Paulsen (S), bestemmer selv, om han vil sende borgmesterstafetten i Slagelse videre til Villum Christensen eller blive siddende hele perioden.

Hvis Villum Christensen fra LA (th.) om to år skulle ønske at blive borgmester i Slagelse Kommune, er det helt op til John Dyrby Paulsen (S) at bestemme, om han vil gå af.
Hvis Villum Christensen fra LA (th.) om to år skulle ønske at blive borgmester i Slagelse Kommune, er det helt op til John Dyrby Paulsen (S) at bestemme, om han vil gå af.Foto: /ritzau/Lars Krabbe
Kim Rosenkilde

Liberal Alliance-politikeren Villum Christensen har ingen håndsret over, hvad der kommer til at ske med borgmesterposten i Slagelse Kommune de kommende fire år.

Ifølge en aftale mellem Socialdemokratiet i Slagelses kommunalbestyrelse og Villum Christensen, så kan sidstnævnte om to år forvente at få Socialdemokratiets støtte til at blive borgmester – hvis han da skulle ønske det til den tid.

Men har den nye socialdemokratiske borgmester, John Dyrby Paulsen, alligevel ikke lyst til at give slip på borgmestermagten og den dertilhørende fuldtidsløn, så kan Villum Christensen ikke gøre noget.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00