Ellemann: Det er en fordom, at handicappede ikke kan arbejde

KONTANTSHJÆLPSREFORM: Kontanthjælpsdebatten er fuld af fordomme mod handicappede, siger socialminister Karen Ellemann (V), der mener, at mange af dem kan komme i arbejde. 

Henrik Axel Lynge Buchter

Der er alt for meget fokus på, hvad handicappede ikke kan, frem for hvad handicappede kan.

Sådan lød det fra socialminister Karen Ellemann (V), da hun mandag var kaldt i samråd for at forklare om konsekvenserne af kontanthjælpsreformen.

"En af de barrierer, som mennesker med handicap møder i deres bestræbelser på at få et job er fordomme. Fordomme, som blandt andet næres, når der fokuseres på, hvad mennesker med handicap ikke kan, frem for det, der kan lade sig gøre," sagde Karen Ellemann i sin indledende tale.

Det tog Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, fat i, da han stillede ministeren spørgsmål. Han spurgte, hvordan ministeren i så fald kunne mene, at økonomisk incitament, såsom lavere boligydelse og 225-timers reglen, skulle få handicappede i arbejde.

"Jeg mener ikke, at de her to ting - om at man er omfattet af 225-timers reglen og en diskussion om fordomme - ikke kan stå ved siden af hinanden. Jeg mener ikke, det er selvmodsigende," svarede socialministeren.

Torsdag skal kontanthjælpsreformen tredjebehandles i Folketinget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00