Få overblikket: Hvornår er kommunerne klar til at åbne dagtilbud og skoler?

GENÅBNING: 55 af landets kommuner er klar at starte en gradvis åbning af dagtilbud onsdag efter påske. Knap halvdelen af landets kommuner er også klar at åbne dørene for de yngste skoleelever.

I løbet af påskeferien har landets 98 kommuner arbejdet på højtryk for at blive klar til at genåbne vuggestuer, børnehaver og folkeskoleklasser.

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte nemlig 6. april, at alle dagtilbud skal genåbne fra 15. april, som er onsdag efter påskeferien. Det samme gælder for folkeskoleklasserne op til og med 5. klasse.

Men ifølge en ny rundspørge, som KL har foretaget, er omkring halvdelen af landets kommuner klar til at begynde på en gradvis åbning allerede onsdag.

Med planen for åbningen for landets mindste borgere følger nemlig også nye strikse retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, der blandt andet påkræver mindre legegrupper og hyppigere håndvask. De nye krav lader til at betyde, at det ikke er alle skoler og dagtilbud, som kan slå dørene op med det samme efter påske.

Genåbning mellem 15. og 20. april
55 kommuner er klar til at starte en gradvis genåbning af vuggestuer, børnehaver og andre dagtilbud 15. april. 20 kommuner følger dagen efter, efterfulgt af en enkelt fredag, mens 12 venter til mandag 20. april.

På skoleområdet er 48 kommuner klar til en gradvis åbning på onsdag, mens 20 venter til dagen efter. Fire åbner om fredagen, og 14 åbner på næste mandag.

KL's tal stammer fra lørdag, hvor 83 kommuner havde truffet en beslutning. Altinget har søndag suppleret med nye oplysninger fra Stevns, Skanderborg, Odense, Halsnæs og Frederikssund.

Gå på opdagelse i kortet nedenfor og få overblik over, hvornår de enkelte kommuner planlægger at starte genåbningen. For flere af kommunerne gælder det, at der er tale om en gradvis åbning. Derfor er det ikke sikkert, at alle institutioner og skoler åbner på netop den dag, som kommunerne har meldt som åbningsdato.

Forrige artikel Ny måling: Styring af økonomien tager stort hop på vælgernes dagsorden Ny måling: Styring af økonomien tager stort hop på vælgernes dagsorden Næste artikel R og V langer ud efter regeringen: I nøler med genopretningen af dansk økonomi R og V langer ud efter regeringen: I nøler med genopretningen af dansk økonomi
Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

POLITISK STUEGANG: Hvis det står til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, skal styrelsen bestemme mere over, hvordan kommunerne passer deres sundhedsopgaver med for eksempel at forebygge sygdom og dårligt helbred blandt børn og voksne. Det er en af flere interessante meldinger fra topembedsmanden i Altingets podcast, hvor han også bliver spurgt, hvorfor han ikke længere er med til regeringens pressemøder om corona.