Tidligere V-minister vil i byrådet i Høje-Taastrup

KOMMUNALT: Tina Nedergaard (V), der var undervisningsminister fra 2010-2011, vender tilbage til politik og stiller op for Venstre i Høje-Taastrup ved kommunalvalget til november.

Venstre i Høje-Taastrup Kommune har fået et kendt navn på opstillingslisten til kommunalvalget. Tina Nedergaard, der sad i Folketinget for Venstre fra 2001-2015, vil i byrådet for partiet. 

Det skriver sn.dk.

"For et par år siden var jeg overbevist om, at partipolitik var et afsluttet kapitel for mig, men som tiden er gået, er lysten kommet tilbage. Min vigtigste motivation for at stille op er imidlertid, at jeg mener, at der er ganske alvorlige udfordringer ikke mindst i vores kommune i forhold til folkeskolen og ungdomsarbejdet. Det er ikke tilfredsstillende, at så mange forlader skolen uden mod på eller lyst til videre uddannelse og beskæftigelse. Det giver store sociale udfordringer," udtaler Tina Nedergaard.

Tina Nedergaard var undervisningsminister fra 2010 til 2011 og nåede i sine år som MF at være bl.a. finans- og familieordfører. Hun måtte dog forlade Folketinget ved valget i 2015, hvor hun ikke opnåede genvalg. 

Herefter flyttede Tina Nedergaard til Sengeløse på Københavns Vestegn. Et område, hun er meget begejstret for.

"Jeg kan virkelig godt lide hele kulturen her i området, og det er da også derfor, at det er attraktivt for mig at stille op til byrådet," fortæller Tina Nedergaard. 

Venstres opstillingsliste tæller otte kandidater, med nuværende byrådsmedlem Flemming Andersen som spidskandidat. Partiet har valgt sideordnet opstilling. Dermed er de personlige stemmer afgørende for at opnå valg. 

Tina Nedergaard, der er uddannet cand.scient.pol., arbejder i dag som selvstændig konsulent. Hun er gift og har en datter. 

Forrige artikel Fire ud af ti lokalpolitikere oplever chikane eller trusler Fire ud af ti lokalpolitikere oplever chikane eller trusler Næste artikel Minister indkalder alle partier: Vi skal stoppe chikane mod lokalpolitikere Minister indkalder alle partier: Vi skal stoppe chikane mod lokalpolitikere