Frederiksberg-borgmester fastholder skattehop: Man skal ikke være sur på mig, man skal være sur på systemet  

Regeringen har givet grønt lyst til, at Frederiksberg Kommune kan hæve skatten med knap 27 millioner kroner. Men det er slet ikke nok, lyder det fra borgmester Michael Vindfeldt (S). Han står fast på at øge skatten med det seksdobbelte trods statslig straf.

Frederiksberg Kommunes borgmester Michael Vindfeldt (S) holder fast på at hæve skatten med 170 millioner kroner, selv om Indenrigsministeriet kun har givet lov til skrue knap 27 millioner kroner op.
Frederiksberg Kommunes borgmester Michael Vindfeldt (S) holder fast på at hæve skatten med 170 millioner kroner, selv om Indenrigsministeriet kun har givet lov til skrue knap 27 millioner kroner op.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Den socialdemokratiske borgmester på Frederiksberg er klar til at udløse en statslig straf over sig selv og landets øvrige kommuner for at komme i mål med en markant skattestigning.

Det slår han fast over for Altinget, oven på at Indenrigs- og Boligministeriet tirsdag meldte ud, hvilke kommuner som får lov til at hæve skatten og med hvor meget, uden at blive modregnet fra staten.

”Den skattestigning vi har vedtaget, er i forvejen på kanten af, hvad der er forsvarligt i forhold til den dårlige økonomiske situation Frederiksberg står i, og som vi skal have rettet op på,” siger borgmester Michael Vindfeldt (S).

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00