Grøn ordning skrottes: Kommuner frygter stop for nye vindmøller

STØTTE: Vi er næsten der, hvor vindmøller på land er dødt. Sådan lyder det fra KL, efter regeringen ønsker at stoppe Grøn Ordning, der går til projekter, som skal sikre større lokal accept af opstilling af vindmøller på land.

Det er svært nok at overbevise de lokale borgere om, at der skal opsættes vindmøller i nabolaget. Nu bliver opgaven nærmest umulig, lyder det fra kommuner og Danmarks Vindmølleforening.

For 21. februar er det nemlig slut med den såkaldte Grønne Ordning, der giver kommuner mulighed for at søge om tilskud til initativer, der kommer de lokale borgere til gavn, når der opsættes vindmøller.

Ifølge regeringen favoriserer ordningen vindmøller og er derfor konkurrenceforvridende. Derfor har man valgt ikke at få en forlængelse eller en ny ordning statsstøttegodkendt i EU, inden den gamle udløber.

Login

 • Anmeld

  Holger Skjerning · Tidl. lektor i fysik og ENERGI ved DTU

  Vent med vindmøllebyggeriet...!

  Mere modstand imod flere vindmøller på land. Ja, men det ville være bedre, hvis flere forstod, at vi allerede har så mange vindmøller, at vi ikke kan udnytte strømmen i kraftig blæst, - og alligevel er nødt til at importere masser af strøm, når det ikke blæser!
  Allerede, da vi passerede 15 % strøm fra vindmøller, begyndte det at påvirke forsyningssikkerheden. - Og nu har vi passeret 40 % el fra møllerne, og skal derfor sælge 1500-2000 MW i kraftig blæst og importere op til 3000 MW, når det dagen efter er vindstille.
  Kan vi - på langt sigt - leve med denne 80 % afhængighed af udlandet.