Her er de europæiske resultater til europaparlamentsvalget 2019

På tværs af Den Europæiske Union har myndighederne søndag aften travlt med at optælle stemmer fra de mange millioner europæere, der har stemt ved dette valg til Europa-Parlamentet.

De første resultater tyder på en klart voksende interesse i en lang række medlemslande: Over 50 procent af de i alt godt 400 millioner stemmeberettigede EU-borgere ser ud til at have afgivet deres stemme, hvilket i givet fald er den højeste valgdeltagelse i over 20 år.

Aftenen igennem vil en blanding af prognoser, exitpolls og resultater løbende komme ind fra de 28 medlemslande. Du kan følge med, efterhånden som de bliver opdateret her.

Grafikken herunder viser en forudsigelse af det nye Europa-Parlaments sammensætning baseret på de tal, der eksisterer på det givne tidspunkt. Hvis du vil følge det danske resultat, så klik her.

De første officielle resultater ventes ikke før omkring klokken 23.00. Indtil da er der tale om prognoser, blandt andet baseret på exitpolls:

Forrige artikel S-borgmester: Arven fra Fogh styrer stadig vores skattepolitik, nu må det høre op S-borgmester: Arven fra Fogh styrer stadig vores skattepolitik, nu må det høre op Næste artikel Stemmerne er talt op: Sådan endte EP-valget 2019 Stemmerne er talt op: Sådan endte EP-valget 2019
Borgmester i Vallensbæk: Frivillighed gør vores faglighed bedre

Borgmester i Vallensbæk: Frivillighed gør vores faglighed bedre

INTERVIEW: Henrik Rasmussens første prioritet, da han blev borgermester i Vallensbæk, var et øget fokus på frivillighed. Knap ti år efter kan han se et civilsamfund, der vokser ind i alle kommunens institutioner. Det krævede strategi og en hård kamp – men den kamp skulle tages nedefra, fortæller han.