Ingen ny styreform i de store byer

SAMMENBRUD: Efter flere udsættelser har økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) skrinlagt planerne om en ny styreform for de store byer. Vi må erkende, at man ikke kan nå til enighed om alt, siger SF.
Kasper Frandsen

Det har ikke været nogen hemmelighed, at vi gerne fra SF's side har villet diskutere de her ting. Nogle gange må man erkende, at det ikke er alt, man kan nå til enighed om.

Jonas Dahl (SF)
Politisk ordfører
Først måtte hun droppe lovforslaget om at afprøve e-valg i kommunerne. Og nu må hun skrinlægge en reform af styreformen i de store byer.

Den sidste måned har budt på en række nederlag for økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, der ellers ofte er blevet karakteriseret som den mest magtfulde politiker i Danmark.

I denne uge har hun således erkendt, at det ikke er muligt at finde et flertal i Folketinget for en ændring af styreformen i de største byer i landet.

"Reformen synes ikke at have tilstrækkelig opbakning. Der er ikke udsigt til et flertal og slet ikke et bredt flertal for at lave om på styreformen i de store byer. I øvrigt er der heller ikke kommunal opbakning til at gøre det," siger Margrethe Vestager til Politiken.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00