Kan regionerne overleve en blå valgsejr?

ANALYSE:  Selv om Venstre ikke vil melde klart ud, om regionerne skal lukkes, så er der mest, som taler for, at regionerne nedlægges. Læs her, hvad der hos Venstre kan tale for og imod.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har i denne valgperiode både talt for, at regionerne har gjort et godt stykke arbejde. Men han har også sagt, at fortsatte store regionale forskelle i kræftbehandlingen kan tale for, at regionernes skal nedlægges. 
Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har i denne valgperiode både talt for, at regionerne har gjort et godt stykke arbejde. Men han har også sagt, at fortsatte store regionale forskelle i kræftbehandlingen kan tale for, at regionernes skal nedlægges. Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Da Konservative forleden igen krævede regionerne lukket, kom der for en kort stund igen liv i debatten om regionernes fremtid. Igen var det klart, at blå blok stadig er splittet:

Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti ønsker regionerne kørt ud på den institutionelle skrotplads. Hos Venstre, hvor man gik til valg i 2011 på at lukke regionerne i 2013, har mediernes samlede Christiansborg-korps ikke kunnet vride et klart svar ud af Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, eller partiets ordførere. I løbet af valgperioden har Lars Løkke Rasmussen trukket i land, nu er det nemlig ikke længere sikkert.

Venstres kommunalordfører, Jacob Jensen, gav denne begrundelse 11. maj på pol.dk:

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00