Kommentar af 
Carsten Kissmeyer

Kissmeyer: Ny planlov giver plads til store armbevægelser

KLUMME: Den nye planlov giver langt flere muligheder for at præge udviklingen i vores lokalområde efter mange år med tomme butiksgader og manglende udvikling, skriver Carsten Kissmeyer, borgmester (V) i Ikast-Brande Kommune.

Foto: www.colourbox.com
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Vi er mange, der har ventet længe på en ny planlov, og det var en milepæl, da den i juni i år blev en realitet. Med den nye planlov som styrepind har vi i Ikast-Brande Kommune fået langt flere muligheder for at præge udviklingen i vores lokalområde. Det er yderst positivt, og jeg er sikker på, at mange andre kommuner – ligesom os – er meget begejstrede for de muligheder, den nye lov giver.

I Ikast-Brande har vi glæden af at huse store virksomheder med fingeren på pulsen, som både har idéerne, lysten og viljen til ambitiøse udviklingsprojekter, der selvfølgelig gør en forskel for virksomhederne selv, men også for beskæftigelsen og udviklingen i kommunen.

Bestsellers ambitiøse projekt om en ny bydel i Brande med en over 200 meter høj bygning som hovedkvarter er et godt og aktuelt eksempel. Det er et utroligt spændende og ambitiøst projekt med dynamiske kontormiljøer, hotel- og konferencefaciliteter, uddannelsesområder og op til 30 butikker.

Bestseller har gennem mange år været én af de drivende kræfter i en positiv og æstetisk gennemtænkt erhvervsudvikling i den nordlige del af Brande, men vi har i flere år kunnet følge, hvordan handelslivet i byen har forandret sig.

Vi har ikke tidligere haft markante redskaber til at vende udviklingen, men med den nye planlov og Bestsellers ambitiøse planer har vi nu både viljen, evnerne og mulighederne for at ændre på det.

Carsten Kissmeyer
Borgmester (V), Ikast-Brande

Som hovedparten af de mindre og mellemstore byer i Danmark mærker Brande med sine godt 7.000 indbyggere konsekvenserne af danskernes ændrede indkøbsmønstre. Der er ikke det samme udbud af varer i handelsgaden, som der var engang, og tomme eller tillukkede butiksvinduer er blevet hverdag.

Vi har ikke tidligere haft markante redskaber til at vende udviklingen, men med den nye planlov og Bestsellers ambitiøse planer har vi nu både viljen, evnerne og mulighederne for at ændre på det og sætte vores eget præg på udviklingen. Vi er trukket i arbejdstøjet for at nytænke Brande og sikre sammenhæng og udvikling i både den nye og gamle bydel.

Så hurra for den nye planlov. Jeg er sikker på, at vi med den under armen vil se en opblomstring af spændende og ambitiøse udviklingsprojekter i hele landet.

...

Carsten Kissmeyer er borgmester for Venstre i Ikast-Brande Kommune. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Kissmeyer

Fhv. MF (V), borgmester i kast-Brande Kommune og regionsrådsmedlem, Region Midtjylland
cand.oecon. (Aarhus Uni.), pædagogikum

0:000:00